Witold Kepinski - 07 mei 2024

Red Hat OpenShift nu algemeen beschikbaar op Oracle Cloud Infrastructure

Red Hat, speler in open source-oplossingen, en Oracle kondigen de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenShift op Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Compute Virtual Machines (VM's). Hiermee kunnen klanten Red Hat OpenShift, een hybride cloudapplicatieplatform op basis van Kubernetes, implementeren op OCI's gedistribueerde cloudplatform met 69 regio's.

Red Hat OpenShift nu algemeen beschikbaar op Oracle Cloud Infrastructure image

Deze nieuwe mogelijkheid komt voort uit de uitgebreide samenwerking tussen Red Hat en Oracle, die eerder al resulteerde in de certificering van Red Hat Enterprise Linux voor OCI bare metal- en Oracle VMware Cloud Solution-workloads. Klanten kunnen nu met vertrouwen Red Hat OpenShift-workloads op OCI installeren, migreren en uitvoeren, met ondersteuning door bestaande en transparante ondersteuningsovereenkomsten van beide bedrijven.

Red Hat OpenShift op OCI biedt volgende de twee partners de volgende voordelen:

  • Keuze en flexibiliteit: Klanten kunnen hun Red Hat OpenShift-ecosystemen uitbreiden met installaties op OCI, beheerd vanuit hun Red Hat-portal. Ze kunnen kiezen uit verschillende installatiemethoden, waaronder de Red Hat OpenShift Assisted Installer, die installatie in air-gapped omgevingen mogelijk maakt.
  • Gecertificeerde prestaties: OCI Compute flexibele VM's en OCI Block Storage auto-tuning volumes optimaliseren de prestaties met respectievelijk de helft van de rekenkracht en een derde van de opslagkosten van andere hyperscalers.
  • Veiligheid en naleving: De gedistribueerde cloud van OCI omvat Oracle Government Cloud-regio's, OCI Dedicated Regions op door de klant gecontroleerde locaties, en Oracle EU Sovereign Cloud. Dit biedt organisaties in sectoren met complexe regelgevingsomgevingen, zoals telecommunicatie, financiën en gezondheidszorg, de mogelijkheid om hun data in overeenstemming met de lokale wetgeving te bewaren.

Cloud-native applicaties

“De algemene beschikbaarheid van Red Hat OpenShift op OCI is een belangrijke stap voorwaarts voor onze gezamenlijke klanten,” aldus Matt Hicks, Senior Vice President en General Manager van Red Hat's Infrastructure Business Group. “Door Red Hat OpenShift op OCI aan te bieden, geven we klanten meer keuze en flexibiliteit voor het implementeren van cloud-native applicaties in een veilige en conforme omgeving.”

“We zijn verheugd om onze samenwerking met Red Hat uit te breiden om Red Hat OpenShift op OCI aan te bieden,” aldus Clay Magouyark, Executive Vice President, Cloud Infrastructure, Oracle. “Deze nieuwe mogelijkheid stelt klanten in staat om de kracht van Red Hat OpenShift te benutten op OCI's gedistribueerde, schaalbare en veilige cloudplatform.”

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!