Witold Kepinski - 08 mei 2024

Akamai Technologies neemt Noname Security over

Akamai Technologies, een cloudbedrijf dat het leven online mogelijk maakt en beschermt, kondigt aan dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om het Application Programming Interface (API) beveiligingsbedrijf Noname Security over te nemen voor 450 miljoen dollar.

Akamai Technologies neemt Noname Security over image

Noname, een API-beveiligingsleverancier zal de bestaande API Security oplossing van Akamai verbeteren en het vermogen om tegemoet te komen aan de groeiende klantvraag en marktvereisten versnellen naarmate het gebruik van API's zich blijft uitbreiden. Akamai verwacht ook een grotere schaalgrootte te bereiken dankzij de extra verkoop- en marketingmiddelen van Noname en de gevestigde kanaal- en alliantierelaties.

'Applicaties beheersen onze wereld'

“Applicaties beheersen onze wereld, maar naarmate applicaties en gebruikers zich verspreiden, nemen ook de beveiligingsrisico’s toe”, zegt Mani Sundaram, executive vice president en general manager van Security Technology Group, Akamai Technologies. “Akamai heeft een groeiende behoefte aan API-bescherming gezien, waarbij onze eigen gegevens een jaarlijkse groei van 109% in API-aanvallen laten zien. Met de toevoeging van Noname gelooft Akamai dat het over de breedte aan integraties en implementatiekeuzes zal beschikken die nodig zijn om uitgebreide API-bescherming te bieden aan klanten in alle omgevingen.”

Als gevolg van de overname verwacht Akamai een compleet API-beveiligingspakket aan te bieden waarmee klanten ‘schaduw’-API’s beter kunnen ontdekken en kwetsbaarheden en aanvallen kunnen detecteren. Het verbeterde aanbod van Akamai verwacht grotere implementatiemogelijkheden voor klanten en toegang tot een portfolio van technologie-integraties dat ongeëvenaard is op de markt. Akamai is ook van plan Noname te integreren voor gebruik door klanten van Akamai's applicatie- en API-platform kort nadat de overname is afgerond.

“De ontwikkeling van API’s blijft toenemen nu klanten prioriteit geven aan hun investeringen in applicatiemodernisering en digitale transformatie-initiatieven”, zegt Oz Golan, CEO en medeoprichter van Noname. “Het combineren van Noname met het API Security-aanbod van Akamai biedt een oplossing voor elk type klant. Waar de applicaties van de klant zich ook bevinden – of het nu in de cloud is, native aan de edge, on-premise of op platforms van andere leveranciers – ze zullen worden beschermd.”

Akamai betaalt 450 miljoen dollar

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst heeft Akamai ermee ingestemd om alle uitstaande aandelen van Noname over te nemen voor ongeveer 450 miljoen dollar, na gebruikelijke aanpassingen van de aankoopprijs. De afronding van de transactie, die onderworpen is aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 plaatsvinden.

Voor het fiscale jaar 2024 zal de overname naar verwachting ongeveer $20 miljoen aan inkomsten opleveren, de niet-GAAP operationele marge met ongeveer 0,50% verwateren en de niet-GAAP nettowinst per verwaterd aandeel met ongeveer $0,10 verwateren. Bij de komende kwartaalcijfers, gepland voor 9 mei 2024 , is Akamai van plan financiële resultaten voor het eerste kwartaal en financiële richtlijnen voor het tweede kwartaal en het volledige jaar 2024 te verstrekken, inclusief de eventuele verwachte impact van Noname.

Noname, met hoofdkantoor in San Jose, Californië, is een particulier gefinancierd bedrijf. De ruim 200 medewerkers van Noname, waaronder CEO en medeoprichter Oz Golan, zullen naar verwachting toetreden tot Akamai's Security Technology Group.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!