Witold Kepinski - 08 mei 2024

Veeam introduceert Kasten V7.0

Veeam Software, speler op het gebied van dataprotectie en ransomwareherstel, kondigt de release aan van Veeam Kasten for Kubernetes V7.0.

Veeam introduceert Kasten V7.0 image

Met meer dan 30 nieuwe functies en verbeteringen levert deze versie van Veeam Kasten onder meer strenge beveiligingsmaatregelen die voldoen aan verschillende standaarden, waaronder de Federal Information Protection Standard (FIPS) voor de federale sector. Deze verbeteringen zorgen voor sterkere bescherming tegen ransomware, inclusief integraties met Microsoft Sentinel en verruimen de mogelijkheden voor bedrijfsintegraties voor grootschalige Kubernetes-applicatieplatforms, waaronder Red Hat OpenShift.

Containergebruik blijft stijgen: 59% van de organisaties heeft containers in hun productie-omgeving draaien en nog eens 37% introduceert containers op dit moment of is van plan dat te doen. Veeam Kasten V7.0 komt tegemoet aan de behoefte voor robuuste containerbeveiliging en uitgebreide mogelijkheden voor Kubernetes-implementaties, en levert cyberveerkracht en organisatiegerichte innovatie. Zo helpt het klanten hun applicaties en data efficiënt te beschermen en beveiligen. Deze mogelijkheden zijn cruciaal voor applicatiemodernisering en -migratie. Dit is zelfs het geval als organisaties er nu nog niet klaar voor zijn om hun applicaties volledig te herstructureren. Deze release versterkt met name de samenwerking van Veeam met Red Hat en Microsoft, waardoor de mogelijkheden van Kasten V7.0 nog verder worden uitgebreid.

“Veeam blijft de norm op het gebied van dataprotectie voor Kubernetes-omgevingen en geniet het vetrouwen van de grootste organisaties ter wereld”, zegt Gaurav Rishi, vice-president Product Management bij Veeam. “Veeam Kasten levert speciaal gebouwde en veilige Kubernetes-native dataprotectie en applicatiemobiliteit op schaal voor een breed scala aan distributies en platforms. Het kan applicaties snel en betrouwbaar herstellen. De eenvoud van de oplossing geeft operations- en applicatieteams vertrouwen in de cyberveerkracht van hun organisatie en de mogelijkheid om hun cloud-native applicaties efficiënter te beschermen en te schalen.”

Nieuwe functies en verbeteringen van Veeam Kasten V7.0 zijn onder meer:

  • Cyberveerkracht:
    • Veeam Kasten is de eerste Kubernetes-native oplossing voor dataprotectie die FIPS-compatible clusters ondersteunt. Naast de beschikbaarheid van Kasten op Iron Bank en de gepubliceerde Secure Bill of Materials (SBOM), zorgt de FIPS 140-3-compatibele ondersteuning voor strenge compliance-standaarden voor omgevingen in de federale en publieke sector.
    • Uitgebreide bescherming tegen ransomware met Azure Blob-onveranderlijkheid, RestorePoint-zichtbaarheid en een integratie met Azure Sentinel bieden verbeterde beveiligingsmogelijkheden.
    • Veilige authenticatie, inclusief automatische tokengeneratie in Red Hat OpenShift-omgevingen en OIDC-beveiligingsverbeteringen.
  • Enterprise-oplossingen:
    • Verbeterde VM- en cloud-native back-ups, waardoor efficiënte bescherming mogelijk is voor verschillende soorten workloads op Kubernetes.
    • Verbeterde ondersteuning voor Red Hat OpenShift-imagestreams, bescherming van containerimages en ruimtebesparende CephFS-snapshots als ondiepe, alleen-lezen opslagvolumes, geschikt voor Kubernetes-omgevingen op bedrijfsniveau.
    • Prestatieverbeteringen voor disaster recovery (DR) en geautomatiseerde Veeam Backup & Replication Instant Recovery-migratie voor versnelde herstelbewerkingen.
    • Uitgebreide installatieopties met nieuwe ondersteuning voor Azure Container Marketplace.

Red Hat OpenShift Virtualization stelt IT-teams in staat het beheer te vereenvoudigen en de productietijd te verkorten door bestaande workloads op VM’s naast containers in de Red Hat OpenShift-omgeving te laten draaien”, zegt Steve Gordon, senior director Product Management for Hybrid Cloud Platforms bij Red Hat. “We zijn verheugd om onze langdurige relatie met Veeam verder te verstevigen door de ondersteuning voor VM’s op OpenShift verder uit te breiden. Hierdoor kunnen onze gebruikers gemakkelijker dataprotectiemaatregelen op schaal implementeren, ongeacht hoe en wanneer ze deze willen uitvoeren, vandaag of in de toekomst.”

Kubernetes

Met een focus op cyberveerkracht en het voldoen aan vereisten op enterprise-niveau, garandeert Veeam Kasten V7.0 rigoureuze, standaardconforme beveiliging en bescherming tegen ransomware-dreigingen. Bovendien vergroot de integratie met vooraanstaande cloud-native platforms de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van de oplossing in complexe omgevingen.

“Naarmate de adoptie van Kubernetes versnelt, is er een toenemende vraag naar robuuste containerbeveiliging die gepaard gaat met uitgebreide mogelijkheden voor Kubernetes-implementaties”, zegt Joep Piscaer, analist bij TLA Tech en GigaOM. “Veeam Kasten V7.0 biedt klanten een beveiligingsomgeving die voldoet aan verschillende standaarden, de bescherming tegen ransomware verbetert en bedrijfsintegraties verbreedt met ondersteuning voor grootschalige Kubernetes-omgevingen. De focus op schaalbaarheid maakt Veeam Kasten V7.0 de ideale keuze voor elke organisatie.”

Veeam presenteert de nieuwe Veeam Kasten V7.0 tijdens de Red Hat Summit 2024 met live demo’s op stand #302 van 6 tot 9 mei in Denver, Colorado. Bezoek de website voor meer informatie over Kasten V7.0.

De registratie voor het 10e jaarlijkse VeeamON-evenement, dat plaatsvindt van 3 tot en met 5 juni 2024 in het Diplomat Resort in Fort Lauderdale, Florida en online, is nu geopend op https://www.veeam.com/veeamon.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!