Witold Kepinski - 10 mei 2024

Zscaler bundelt krachten met Google

Zscaler, speler in cloudbeveiliging, bundelt de krachten met Google om een gezamenlijke Zero Trust-architectuur te creëren met Chrome Enterprise. Deze samenwerking combineert de kracht van Zscaler Private Access (ZPA) die Zero Trust beveiligde toegang tot private apps mogelijk maakt voor iedereen op verschillende locaties en apparaten, met de geavanceerde dreigings- en gegevensbeschermingsmogelijkheden van Chrome Enterprise Premium. Samen bieden ze een niveau van cyberbeveiliging om gebruikers te beschermen tegen malware, phishing en geavanceerde aanvallen gericht op private apps.

Zscaler bundelt krachten met Google image

Op de moderne werkplek, waar cloud-gebaseerde apps de norm zijn, dienen browsers als toegangspoort tot gevoelige gegevens en zijn ze ideale doelwitten voor cyberbedreigingen. Van phishing-aanvallen tot het downloaden van malware en het lekken van gegevens, de risico's blijven toenemen. In het recente Zscaler ThreatLabz 2024 Phishing Report ontdekte het onderzoeksteam zelfs een toename van 60% in AI-gestuurde phishing-aanvallen als gevolg van een snel evoluerend dreigingslandschap. Een Zero Trust-architectuur in combinatie met Google Chrome Enterprise Premium biedt gebruikers de veiligste browse-ervaring voor bedrijven.

Zero Trust-toegang en vereenvoudig beheer

Ondernemingen die Google's Chrome Enterprise Premium met Zscaler Private Access gebruiken krijgen toegang tot:

  • Veilige Zero Trust-toegang tot private applicaties: Zscaler Private Access verbergt applicaties achter de Zero Trust Exchange en verbindt gebruikers rechtstreeks met applicaties (in plaats van het netwerk) via AI-gestuurde segmentatie om het aanvalsoppervlak te minimaliseren en laterale verplaatsing van dreigingen te elimineren.
  • Vereenvoudigd beheer en gegevensbescherming: Chrome Enterprise Premium biedt gecentraliseerde controle over browserinstellingen, extensies en Data Loss Prevention-functies (DLP), waaronder controle op exfiltratie van gegevens, kopiëren, plakken en printbeperkingen. Dit is een aanvulling op de gegevensbescherming van Zscaler voor endpoints, e-mail, SaaS en cloud.
  • Verbeterde gebruikerservaring: Gebruikers krijgen toegang tot een vertrouwde en intuïtieve browse-ervaring terwijl ze beschermd blijven. Deze gezamenlijke oplossing stelt werknemers in staat om veilig te werken vanaf elke locatie op elk beheerd apparaat, wat de flexibiliteit en productiviteit bevordert.

“Dankzij deze samenwerking combineren we de meest veilige private app access-oplossing van Zscaler met de geavanceerde beveiligingsmogelijkheden in Chrome Enterprise, om klanten de beveiliging te bieden die ze nodig hebben zonder enige complexiteit. Zowel Zscaler Private Access en Chrome Enterprise Premium worden al op grote schaal gebruikt en met deze samenwerking kunnen klanten niet alleen legacy-oplossingen zoals VPN's en firewalls achter zich laten, maar ook voorkomen dat ze weer een nieuwe bedrijfsbrowser moeten gaan gebruiken om te voldoen aan de beveiligingsbehoeften, zowel nu als in de toekomst", zegt Dhawal Sharma, Senior Vice President en General Manager van Zscaler.

Zero Trust

“Google's BeyondCorp-model is een pionier op het gebied van zakelijke Zero Trust-toegang en heeft veilige toegang tot bedrijfsbronnen mogelijk gemaakt voor Google-medewerkers over de hele wereld, zonder de noodzaak aan VPN's”, aldus Mayank Upadhyay, VP Engineering, Google Cloud Security.“Zscaler deelt onze visie voor een Zero Trust-model en we zijn verheugd om met hen samen te werken bij het leveren van browsergebaseerde bescherming tegen dreigingen en gegevens via Chrome Enterprise Premium. Deze samenwerking versnelt de 'Zero Trust'-reis van zakelijke gebruikers, waardoor ze afscheid kunnen nemen van verouderde VPN-benaderingen en een toekomst van veilige toegang kunnen omarmen.”

Als leider in het 2024 Gartner Magic Quadrant voor Security Service Edge (SSE) beschermt Zscaler duizenden klanten tegen cyberaanvallen en gegevensverlies door veilige verbindingen tot stand te brengen tussen gebruikers, apparaten en applicaties op elke locatie. Het Zero Trust Exchange-platform, dat wereldwijd meer dan 150 datacenters omvat, is 's werelds grootste in-line cloudbeveiligingsplatform.

Voor meer informatie over Zscaler's samenwerking met Google Chrome Enterprise Premium zie Google's blog of de gezamenlijke solution guide.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!