Wouter Hoeffnagel - 13 mei 2024

Microsoft steekt 4 miljard euro in Franse datacenters

Microsoft investeert 4 miljard euro in Franse datacenters. Het wil zo zijn infrastructuur in het land uitbreiden, onder meer ter ondersteuning van zijn cloud- en AI-aanbod.

Microsoft steekt 4 miljard euro in Franse datacenters image

De investering is aangekondigd door Microsoft-topman Brad Smith, die spreekt over de grootste investering van Microsoft in Frankrijk ooit. Microsoft zet in op de drie locaties. Het breidt enerzijds zijn bestaande datacenters bij Parijs en Marseille uit, en bouwt daarnaast een nieuw datacenter in Mulhouse in het oosten van Frankrijk.

Toegang tot AI-infrastructuur versterken

Met het uitbreiden van zijn infrastructuur in het land wil Microsoft Franse gebruikers betere toegang geven tot AI-infrastructuur. Franse bedrijven kunnen deze onder meer gebruiken voor het trainen van hun AI-modellen. Gegevens van klanten worden daarbij niet opgenomen in trainingsdata voor AI-modellen, benadrukt Microsoft.

Ook zet Microsoft in op het opleiden van Franse AI-talent. Zo wil het in 2027 bijna een miljoen mensen in Frankrijk hebben opgeleid op het gebied van AI. Het zet daarbij in op meerdere opleidingsprogramma's en partnerships. Ook wil Microsoft in 2027 ruim 2.500 Franse AI-startups ondersteunen.

Meer investeringen

De investering in Frankrijk is onderdeel van een bredere reeks investeringen van Microsoft. Zo kondigde het bedrijf al investeringen aan ter waarde van 3,4 miljard dollar in Duitsland, 2,1 miljard dollar in Spanje en 2,9 miljard dollar in Japan.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!