Witold Kepinski - 14 mei 2024

Qualys lanceert MSSP Portal

Qualys lanceert een MSSP Portal om Managed Security Service Providers te ondersteunen. Dit meldt Himanshu Kathpal, senior directeur productmanagement, Qualys Platform en sensoren, in een blog.

Qualys lanceert MSSP Portal image

Kathpal meldt; 'In de woorden van Sun Tzu: 'Te midden van de chaos zijn er ook kansen.' Dit geeft treffend de essentie van het hedendaagse cybersecuritylandschap weer. Managed Security Service Providers (MSSP's) lopen voorop en veranderen chaos in kansen door digitale assets in de gehele infrastructuur te beveiligen tegen steeds complexere bedreigingen. Qualys erkent als pionier op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen de cruciale rol van MSSP's en heeft de MSSP Portal geïntroduceerd: een uniform platform dat is ontworpen om de operationele mogelijkheden en efficiëntie van MSSP's te verbeteren.

MSSP's zijn niet alleen dienstverleners; ze zijn van cruciaal belang in de digitale beveiligingsinfrastructuur van bedrijven in alle sectoren. Door uitgebreide expertise, middelen en samenwerking aan te bieden, helpen MSSP's de digitale activa van klanten te beschermen tegen zich ontwikkelende bedreigingen. Door voortdurende betrokkenheid, training en ondersteuning werkt Qualys nauw samen met MSSP's, waardoor een naadloze integratie en voortdurende verbetering van oplossingen wordt gegarandeerd om opkomende cybersecurity-uitdagingen het hoofd te bieden, waardoor MSSP's ongeëvenaarde waarde aan hun klanten kunnen leveren.

De rol van MSSP’s is nog nooit zo cruciaal geweest. Ze bieden op maat gemaakte, alomvattende beveiligingsoplossingen die essentieel zijn in een tijdperk van escalerende cyberdreigingen – uitdagingen die veel bedrijven niet intern kunnen aanpakken. Met de verschuiving naar cloudgebaseerde oplossingen, de toegenomen druk van de regelgeving en de vraag naar geavanceerde beheerde services, zijn MSSP's verplicht zich voortdurend te ontwikkelen en kosteneffectieve, geavanceerde beveiligingstechnologieën en expertise aan te bieden.

Ondanks hun onmisbaarheid worden MSSP’s geconfronteerd met aanzienlijke hindernissen:

  • Het efficiënt beheren van uiteenlopende klantvereisten en beveiligingsoplossingen vormt een aanzienlijke uitdaging.
  • Ze worstelen vaak met gecentraliseerde controle en inzicht in de bedrijfsvoering, wat van invloed is op de besluitvorming en de kwaliteit van de dienstverlening.
  • Het opschalen van activiteiten met behoud van de winstgevendheid en de kwaliteit van de dienstverlening wordt steeds moeilijker.
  • Snel evoluerende beveiligingsbedreigingen en strenge compliance-eisen vereisen constante waakzaamheid en aanpassingsvermogen.

Maak kennis met het MSSP-portaal

Om deze uitdagingen aan te pakken, is Qualys verheugd een transformatieve oplossing te introduceren: de Qualys MSSP Portal. Het portaal is ontworpen met het succes van onze partners in gedachten en sluit aan bij de zakelijke doelstellingen van MSSP's en biedt de nodige middelen en hulpmiddelen, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kerncompetenties. De MSSP Portal biedt Managed Security Service Providers binnen het Qualys Partner Ecosystem een ​​uniform platform dat het beheer van klanten, abonnementen en beveiligingsdiensten stroomlijnt, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de operationele efficiëntie wordt verbeterd – van cruciaal belang in de snel veranderende wereld van beveiliging.

Hoogtepunten:

  • Unified Partner Operations: integreert alle facetten van partner- en klantbeheer in één enkele interface en biedt één enkele bron van waarheid. Deze centralisatie vereenvoudigt de bedrijfsvoering, verbetert de zichtbaarheid van activiteiten en ondersteunt Role-Based Access Control (RBAC) op meerdere niveaus.
  • Geautomatiseerde, datagestuurde besluitvorming: Beschikt over geautomatiseerde workflows voor dashboards en API's, waardoor partners meerdere abonnementen tegelijkertijd kunnen beheren. In combinatie met realtime data-analyse levert het portaal bruikbare inzichten op voor weloverwogen besluitvorming.
  • Naadloze integratie en schaalbaarheid: De portal is ontworpen om moeiteloos te schalen op basis van de behoeften van partners en ondersteunt een breed scala aan beveiligingsactiviteiten. De schaalbare architectuur en de naadloze single sign-on-ervaring zorgen voor ononderbroken en veilig beheer naarmate partners groeien.'

Lees meer hier.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
V2 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!