Witold Kepinski - 14 mei 2024

Fujitsu lanceert storage platform ETERNUS NU200

Het nieuwe Fujitsu-opslagplatform ETERNUS NU200 herdefinieert volgens Fujitsu de dataopslag op het hoogste instapniveau met een nieuw uniform platform en bevat standaard functies op bedrijfsniveau.

Fujitsu lanceert storage platform ETERNUS NU200 image

De nieuwe ETERNUS NU200 is een snelle, flexibele architectuur die kleine en middelgrote bedrijven een vereenvoudigde, duurzame en kosteneffectieve aanpak biedt voor wijdverbreide opslagvereisten. Om verder te profiteren van de voordelen van de flexibele architectuur, kan het nieuwe opslagplatform extra voordelen benutten van ons op consumptie gebaseerde bedrijfsmodel uSCALE, dat flexibele, pay-as-you-grow-opties biedt, waarbij de kosten worden afgestemd op het daadwerkelijke gebruik, wat de toewijding van Fujitsu onderstreept om flexibele en duurzame oplossingen te bieden, aldus Fujitsu.

Met een volledig opnieuw ontworpen opslagengine neemt de ETERNUS NU200 al lang bestaande barrières weg die beginnende klanten ervan weerhielden toegang te krijgen tot de voordelen van opslag op bedrijfsniveau. Alle gegevenscategorieën (blokken, bestanden, objecten en containers) worden beschermd door het op flash gebaseerde systeem.

Hybride opslag

Deze nieuwe aanpak maakt ook hybride opslag voor virtuele omgevingen en cloud-native opslag mogelijk. De uniforme aanpak van Fujitsu consolideert alle opslagbehoeften door het beheer te vereenvoudigen en de kosten te verlagen, zodra gegevens intelligent worden opgeslagen voor gebruik waar deze het meest effectief zijn op basis van de beschikbare ruimte, de nabijheid van gerelateerde gegevens, frequentietoegang en de bijbehorende opslagkosten. Dit verbetert de ecologische voetafdruk en duurzaamheid aanzienlijk, verlengt de levensduur van bestaande hardware en vermindert e-waste en de ecologische voetafdruk die gepaard gaat met frequente systeemrevisies.

Een bijkomend opvallend kenmerk van de ETERNUS NU200 is dat deze is ontworpen om met hogere capaciteiten per schijf te werken. Klanten worden vaak ontmoedigd om meer dan 50% van de capaciteit van elke aangeschafte schijf te overschrijden, omdat dit de systeem- of volumeprestaties beïnvloedt. De efficiënte aanpak van de ETERNUS NU200 benut daarentegen vrijwel alle schijfcapaciteit zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties, aldus Fujtitsu.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!