Wouter Hoeffnagel - 14 mei 2024

'Formeel EU-onderzoek naar bundelen software door Microsoft op komst'

De Europese Commissie zet zijn antitrustonderzoek naar Microsoft door. Het onderzoekt daarbij het bundelen van Microsoft Teams met kantoorsoftware van de Amerikaanse techgigant.

'Formeel EU-onderzoek naar bundelen software door Microsoft op komst' image

Dit meldt Politico op basis van twee anonieme bronnen. De Europese Commissie bereidt momenteel een reeks bezwaren voor dit het met Microsoft wil communiceren. Dit is stap die doorgaans vooraf gaat aan het openen van een formeel onderzoek naar een bedrijf. Aanleiding voor het initiële onderzoek was een klacht die concurrent Slack in 2020 had ingediend.

Eerdere poging om zorgen weg te nemen

Microsoft probeerde zorgen van de Europese autoriteiten. Zo bood het bedrijf aan Teams voortaan in de Europese Unie voortaan niet meer met zijn kantoorsoftware te bundelen. Later breidde Microsoft dit aanbod uit naar wereldwijd.

Indien de Europese Commissie het bundelen van software door Microsoft als illegaal bestempelt, kan dit ook in de toekomst impact hebben op de techgigant. Bijvoorbeeld wat betreft het bundelen van het Windows-besturingssysteem of andere producten met zijn AI-assistent Copilot.

Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Modern MSP day BW 28-05 tm 05-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!