Wouter Hoeffnagel - 15 mei 2024

XXImo kiest CloudNation voor migratie naar AWS

Het Europese betalings- en mobiliteitsplatform XXImo gaat in zee met CloudNation voor de migratie van haar IT-infrastructuur en mobiliteitsplatform naar Amazon Web Services (AWS). De migratie moet eind juni zijn afgerond.

XXImo kiest CloudNation voor migratie naar AWS image

CloudNation is een cloud consultancy en AWS EMEA top migratiepartner. XXImo koos voor AWS vanwege onder meer de schaalbaarheid en kostenoptimalisering van het platform. Dankzij het brede scala aan cloud computing-services van CloudNation kan XXImo de time-to-market verkorten en de operationele kosten optimaliseren, om zo flexibele mobiliteitsbetalingen toegankelijk te maken voor resellers in heel Europa. Daarnaast is XXImo hiermee een van de eerste Visa-kaartverstrekkers in de EU die betalingen volledig via AWS verwerkt en zo voldoet aan alle nieuwe regelgevingen en eisen. Zodra de migratie is afgerond blijft CloudNation de infrastructuur beheren, terwijl XXImo het applicatiebeheer op zich neemt.

Meerdere fasen

De samenwerking bestaat uit verschillende fasen, waaronder een grondige beoordeling van de bestaande infrastructuur, het ontwikkelen van de cloudomgeving en de daadwerkelijke migratie. Inmiddels wordt een deel van het AWS cloudplatform al gebruikt. Middels Infrastructure as Code (IaC) kunnen XXImo en CloudNation applicaties sneller en schaalbaar uitrollen.

De migratie wordt eind juni van dit jaar afgerond. Sinds eind maart beheert CloudNation het platform al en biedt het bedrijf 24/7 support. Dit omvat proactieve monitoring, incident respons en het voortdurend verbeteren van het systeem waar nodig gedurende de migratie. Ook zijn er plannen voor uitbreiding van de samenwerking. Zo wil XXImo na de migratie de AWS-omgeving optimaliseren en nieuwe cloudgebaseerde applicaties ontwikkelen, in samenwerking met CloudNation.

Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!