Witold Kepinski - 15 mei 2024

Google I/O 2024: Gemini maakt AI bruikbaar voor iedereen

Google heeft op Google I/O aangekondigd dat het bedrijf zich nu volledig in het Gemini-tijdperk bevindt. Dit tijdperk wordt gekenmerkt door baanbrekende AI-innovaties die producten, onderzoek en infrastructuur van Google transformeren en het bedrijf dichter bij zijn ultieme doel brengen: AI bruikbaar maken voor iedereen.

Google I/O 2024: Gemini maakt AI bruikbaar voor iedereen image

Alle Google-producten met meer dan twee miljard gebruikers hebben nu Gemini ingebouwd, aldus Sundar Pichai, CEO van Google en Alphabet. Dit helpt Google om nieuwe, nuttigere ervaringen te creëren.

Wat is aangekondigd?

Google doet de volgende aankondigingen

  • Uitbreiding van AI-overzichten in Zoeken: Met een nieuw Gemini-model dat redeneren in meerdere stappen, planning en multimodaliteit mogelijk maakt, kunnen gebruikers binnenkort complexe, meerstaps vragen stellen, zoekresultaten aanpassen en zelfs vragen stellen met behulp van video's.
  • Introductie van Vraag Foto's: Met de multimodale mogelijkheden van Gemini kunnen gebruikers nu hun foto's en video's op een geheel nieuwe manier doorzoeken. Gebruikers kunnen specifieke herinneringen vinden of informatie opvragen die verborgen is in hun galerij door simpelweg een vraag te stellen aan Foto's.
  • Nieuwe manieren om met Gemini te werken in Workspace: Gemini's mogelijkheden worden uitgebreid naar meer gebruikers en geïntegreerd in het zijpaneel van Gmail, Docs, Drive, Slides en Sheets. Gemini-functies worden ook toegevoegd aan de mobiele app van Gmail.
  • Gemini voor Android: AI wordt rechtstreeks in het Android-besturingssysteem ingebouwd. Studenten kunnen hulp krijgen bij hun huiswerk door problemen te omcirkelen met Circle to Search. Gemini's overlay zal ook dynamische suggesties bieden die relevant zijn voor wat er op het scherm staat, zoals het samenvatten van een PDF of het stellen van een vraag over een video. TalkBack met Gemini zal nog gedetailleerdere beschrijvingen van afbeeldingen kunnen geven.
  • Gemini 1.5 Pro: Gemini 1.5 Pro wordt in meer dan 35 talen beschikbaar gemaakt voor Gemini Advanced-abonnees. Het model heeft een contextvenster van 1 miljoen tokens, het langste van elke breed beschikbare consumenten-chatbot ter wereld. Dit betekent dat het meer informatie dan ooit tevoren kan begrijpen, zoals een PDF van 1500 pagina's en binnenkort 30.000 regels code en een uur durende video.
  • Live: Gemini Advanced-abonnees krijgen binnenkort ook toegang tot Live, een nieuwe mobiele gesprekservaring. Met Live kunnen gebruikers met Gemini praten en kiezen uit verschillende natuurlijk klinkende stemmen. Gebruikers kunnen in hun eigen tempo spreken en zelfs onderbreken met vragen, waardoor gesprekken intuïtiever worden.
  • Project Astra: Google heeft meer details gedeeld over Gemini 1.5 Flash, een kostenefficiënter en sneller model dat is gebouwd op basis van gebruikersfeedback, en Project Astra, de visie van Google voor de volgende generatie AI-assistenten. Project Astra is een responsieve agent die de context van gesprekken kan begrijpen en erop kan reageren.
  • Creatieve AI: Google werkt nauw samen met de creatieve community om te ontdekken hoe generatieve AI het creatieve proces het beste kan ondersteunen. Het bedrijf introduceerde Veo, het meest capabele model voor het genereren van high-definition video, en Imagen 3, het hoogste kwaliteit tekst-naar-afbeelding model.
  • TPUs van de 6e generatie: Google heeft de 6e generatie van zijn TPUs onthuld, genaamd Trillium. Trillium biedt een verbetering van 4,7x in rekenprestaties per chip ten opzichte van de vorige generatie, TPU v5e. De nieuwe TPU's worden later dit jaar beschikbaar gemaakt voor Cloud-klanten.
  • Verantwoorde AI: Google ontwikkelt een geavanceerde techniek genaamd AI-assisted red teaming. Deze techniek maakt gebruik van de doorbraken van Google DeepMind op het gebied van games en breidt de technische innovaties van het bedrijf voor watermerken uit naar tekst en video. Dit maakt het makkelijker om AI-gegenereerde content te identificeren.
Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
Modern MSP day BW 28-05 tm 05-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!