Witold Kepinski - 16 mei 2024

Tweede deel broncode DigiD openbaar gemaakt

Het tweede deel van de DigiD-broncode is openbaar gemaakt. In navolging van het eerste deel van de DigiD app, is nu ook de broncode van de achterliggende software van DigiD gepubliceerd. De publicatie is in lijn met het kabinetsbeleid om een transparante overheid te bevorderen. Het gebruik van DigiD blijft voor iedereen veilig en betrouwbaar.

Tweede deel broncode DigiD openbaar gemaakt image

Zorgvuldige publicatie

Logius werkte actief maar beheerst aan het vrijgeven van de broncode. Het publiceren gebeurt op een zorgvuldige manier, zodat het gebruik van DigiD voor iedereen veilig en betrouwbaar blijft. Voorafgaand aan de publicatie van de code is een uitgebreid onderzoek uitgevoerd door een externe organisatie. Dit onderzoek is gedaan om een verantwoorde vrijgave te kunnen realiseren.

Transparantie en veiligheid

Transparantie en veiligheid zijn belangrijke waarden van de digitale overheid, zoals benoemd in de Werkagenda Digitalisering van staatssecretaris Van Huffelen. Dit geldt ook voor software die de overheid ontwikkelt. Publicatie van de broncode draagt bij aan deze transparantie. De broncode van de DigiD app wordt nu gepubliceerd als een momentopname, een ‘foto’ van de broncode op een bepaald moment in de tijd.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!