Witold Kepinski - 16 mei 2024

Hitachi Vantara en Veeam beschermen hybride cloud omgevingen

Hitachi Vantara en Veeam Software hebben een nieuw strategisch partnership gesloten. Met dit partnership willen Hitachi Vantara en Veeam klanten geavanceerde oplossingen bieden voor cyberveerkracht en dataprotectie tegen ransomware-aanvallen en zo downtime minimaliseren.

Hitachi Vantara en Veeam beschermen hybride cloud omgevingen image

In een tijdperk van toenemende ransomware-aanvallen en datalekken worden bedrijven geconfronteerd met ongekende uitdagingen bij het beveiligen van hun gegevens. Volgens het Veeam 2024 Data Protection Trends Report heeft ten minste 76% van de organisaties het afgelopen jaar te maken gehad met ten minste één ransomware-aanval. Deze cijfers, die naar verwachting alleen maar zullen toenemen, benadrukken de noodzaak van effectieve strategieën en partnerships om deze groeiende risico’s te bestrijden.

Data in hybride cloud waarborgen

Dit partnership versterkt de veerkracht van bedrijven op het gebied van cybersecurity via eenvoudig te implementeren oplossingen. Veeam Data Platform integreert met de bestaande storage-platformen van Hitachi Vantara, waaronder Virtual Storage Platform One, Hitachi Content Platform (HCP) en Hitachi Unified Compute Platform (UCP) voor geavanceerde functies voor cyberweerbaarheid, zoals ransomware-detectie, rapid recovery en immutable storage. Met deze integratie kunnen bedrijven verbeterde RPO’s (Recovery Point Objectives) bereiken en de integriteit van gegevens in hybrid cloud-omgevingen waarborgen. Door deze nieuwe samenwerking biedt Hitachi Vantara klanten en partners meer tools voor de aanpak van uitdagingen op het gebied van dataprotectie en cyberweerbaarheid. Dat vermindert de kosten en complexiteit die inherent zijn aan het werken met meerdere leveranciers.

“Ons partnership met Veeam staat symbool voor de toewijding aan onze partners”, zegt Kimberly King, Senior Vice President Strategic Partners and Alliances bij Hitachi Vantara. “Door onze krachten te bundelen, zorgen we er niet alleen voor dat onze partners toegang hebben tot de scherp geprijsde oplossingen van Hitachi Vantara, maar rusten we ze ook uit met uitgebreide services. Deze samenwerking breidt de keuzemogelijkheden binnen onze strategie voor dataprotectie en cyberweerbaarheid uit en biedt klanten en partners verbeterde flexibiliteit en degelijke backup- en herstelopties.”

Gericht op cyberweerbaarheid

“Ons partnership is gericht op het bieden van cyberweerbaarheid”, zegt Larissa Crandall, Vice President of Global Channel and Alliances bij Veeam Software. “De combinatie van Hitachi Vantara en Veeam biedt klanten eenvoudig te implementeren, geavanceerde oplossingen voor dataprotectie en ransomwareherstel die de integriteit en beschikbaarheid van data-assets garanderen.”

Via partnerships zoals deze kan Hitachi Vantara Data Protection-as-a-Service (DPaaS) bieden voor integratie met bestaande infrastructuur- en software-oplossingen. De oplossingen van Hitachi Vantara zijn ook afgestemd op frameworks zoals het National Institute of Standards and Technology (NIST), waardoor bedrijven met vertrouwen gegevens en activiteiten kunnen beschermen. Ze voldoen zo tegelijkertijd aan strenge wettelijke vereisten. Met een strategische benadering van dataprotectie kunnen bedrijven hun operationele veerkracht verbeteren en de risico’s van cyberaanvallen en datalekken beperken.

'Cruciaal moment'

“Deze samenwerking komt op een cruciaal moment voor organisaties,” zegt Steve White, Program Vice President WW Channels and Alliances. “In een landschap vol cyberrisico’s voorziet dit partnership bedrijven niet alleen van essentiële tools voor navigatie door de complexiteit van moderne dataprotectie, maar versterkt het ook het vertrouwen door een betrouwbare verdediging te bieden tegen de alsmaar grotere uitdagingen voor security.”

Deze strategische samenwerking versterkt de dataprotectiemogelijkheden van Hitachi Vantara, die zorgen voor 100% beschikbaarheid van data voor operationele veerkracht en naleving van de regelgeving. Met een diepgaande cyberverdedigingsstrategie en een aanpasbaar storage-portfolio moderniseert Hitachi Vantara dataprotectie van edge tot core. Functies zoals immutable backups en bescherming tegen ransomware zorgen ervoor dat kritieke gegevens toegankelijk en veilig blijven, zelfs tegen geavanceerde cyberdreigingen. Met tientallen jaren IT-ervaring en een toewijding aan innovatie is Hitachi Vantara een vertrouwde partner voor organisaties die hun cybersecurity posture willen verbeteren en de voortdurende beschikbaarheid van gegevens willen waarborgen.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!