Witold Kepinski - 16 mei 2024

VS verhoogt tarieven voor import halfgeleiders en lithium-ionbatterijen uit China

Na een diepgaand onderzoek door de handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten onderneemt president Biden actie om Amerikaanse werknemers en Amerikaanse bedrijven te beschermen tegen de 'oneerlijke handelspraktijken van China'.

VS verhoogt tarieven voor import halfgeleiders en lithium-ionbatterijen uit China image

Het Witte Huis meldt: 'Om China aan te moedigen zijn oneerlijke handelspraktijken op het gebied van technologieoverdracht, intellectueel eigendom en innovatie te elimineren, leidt de president verhogingen van de tarieven in strategische sectoren zoals staal en aluminium, halfgeleiders, elektrische voertuigen, batterijen, kritieke mineralen, zonnecellen, scheeps- to-shore kranen en medische producten.

Halfgeleiders

Het tarief voor halfgeleiders zal in 2025 stijgen van 25% naar 50%.

Het Chinese beleid in de traditionele halfgeleidersector heeft geleid tot een groeiend marktaandeel en een snelle capaciteitsuitbreiding, waardoor het risico bestaat dat investeringen door marktgestuurde bedrijven worden verdrongen. De komende drie tot vijf jaar zal China naar verwachting bijna de helft van alle nieuwe capaciteit voor zijn rekening nemen die online komt voor de productie van bepaalde oudere halfgeleiderwafels. Tijdens de pandemie leidden verstoringen van de toeleveringsketen, waaronder oudere chips, tot prijspieken in een grote verscheidenheid aan producten, waaronder auto's, consumentenapparatuur en medische apparatuur, wat de risico's van een te grote afhankelijkheid van een paar markten onderstreepte.

Via de CHIPS and Science Act investeert president Biden bijna 53 miljard dollar in de Amerikaanse productiecapaciteit voor halfgeleiders, onderzoek, innovatie en personeelsbestand. Dit zal tientallen jaren van desinvesteringen en offshoring helpen tegengaan, waardoor de capaciteit van de Verenigde Staten om in eigen land halfgeleiders te produceren is verminderd. De CHIPS and Science Act omvat 39 miljard dollar aan directe prikkels om productiefaciliteiten voor halfgeleiders te bouwen, te moderniseren en uit te breiden, evenals een investeringsbelastingkrediet van 25% voor halfgeleiderbedrijven. Het verhogen van de tarieven voor halfgeleiders is een belangrijke eerste stap om de duurzaamheid van deze investeringen te bevorderen.

Elektrische voertuigen (EV's)

Het tarief voor elektrische voertuigen op grond van Sectie 301 zal stijgen van 25% naar 100% in 2024.

Met uitgebreide subsidies en niet-marktpraktijken die tot aanzienlijke risico's van overcapaciteit leiden, is de Chinese export van elektrische voertuigen met 70% gegroeid ten opzichte van 2022 tot 2023 – waardoor productieve investeringen elders in gevaar komen. Een tarief van 100% op elektrische voertuigen zal Amerikaanse fabrikanten beschermen tegen de oneerlijke handelspraktijken van China.

Deze actie bevordert de visie van president Biden om ervoor te zorgen dat de toekomst van de auto-industrie in Amerika door Amerikaanse arbeiders zal worden gemaakt. Als onderdeel van de Investing in America-agenda van de president stimuleert de regering de ontwikkeling van een robuuste EV-markt door middel van belastingkredieten voor bedrijven voor de productie van batterijen en de productie van kritieke mineralen, consumentenbelastingkredieten voor de adoptie van elektrische voertuigen, slimme normen en federale investeringen in het opladen van elektrische voertuigen. infrastructuur en subsidies voor de levering van elektrische voertuigen en de productie van batterijen. De verhoging van het tarief voor elektrische voertuigen zal deze investeringen en banen beschermen tegen oneerlijk geprijsde Chinese import.

Batterijen, batterijcomponenten en -onderdelen, en kritieke mineralen

Het tarief voor lithium-ion EV-batterijen zal stijgen van 7,5% naar 25% in 2024, terwijl het tarief voor lithium-ion niet-EV-batterijen zal stijgen van 7,5% naar 25%. % in 2026. Het tarief voor batterijonderdelen zal stijgen van 7,5% naar 25% in 2024.

Het tarief voor natuurlijk grafiet en permanente magneten zal in 2026 stijgen van nul naar 25%. Het tarief voor bepaalde andere kritische mineralen zal stijgen van nul naar 25% in 2024.

Ondanks de snelle en recente vooruitgang op het gebied van onshoring in de VS, controleert China momenteel meer dan 80 procent van bepaalde segmenten van de toeleveringsketen van EV-batterijen, met name stroomopwaartse knooppunten zoals de mijnbouw, verwerking en raffinage van kritieke mineralen. De concentratie van de mijnbouw- en raffinagecapaciteit van kritieke mineralen in China maakt onze toeleveringsketens kwetsbaar en brengt onze nationale veiligheids- en schone-energiedoelstellingen in gevaar. Om de Amerikaanse en mondiale veerkracht in deze toeleveringsketens te verbeteren, heeft president Biden in de hele Amerikaanse toeleveringsketen voor batterijen geïnvesteerd om een ​​voldoende binnenlandse industriële basis op te bouwen. Via de tweeledige infrastructuurwet, de Defense Production Act en de Inflation Reduction Act heeft de regering-Biden-Harris bijna $ 20 miljard geïnvesteerd in subsidies en leningen om de binnenlandse productiecapaciteit van geavanceerde batterijen en batterijmaterialen uit te breiden. De Inflation Reduction Act bevat ook belastingkredieten voor de productie om investeringen in de productie van batterijen en batterijmateriaal in de Verenigde Staten te stimuleren. De president heeft ook het American Battery Materials Initiative opgericht, dat een overheidsaanpak zal mobiliseren om een ​​betrouwbare, robuuste toeleveringsketen voor batterijen en hun inputs veilig te stellen.

Zonnecellen

Het tarief op zonnecellen (al dan niet tot modules geassembleerd) zal stijgen van 25% naar 50% in 2024.

De tariefverhoging zal bescherming bieden tegen China’s beleidsgedreven overcapaciteit die de prijzen drukt en de ontwikkeling van zonnecapaciteit buiten de EU belemmert. China. China heeft oneerlijke praktijken gebruikt om ruim 80 tot 90% van bepaalde delen van de mondiale toeleveringsketen voor zonne-energie te domineren, en probeert die status quo te handhaven. Het Chinese beleid en de niet-marktpraktijken overspoelen de wereldmarkten met kunstmatig goedkope zonnepanelen en ondermijnen daarmee de investeringen in de productie van zonne-energie buiten China.

De regering-Biden-Harris heeft historische investeringen gedaan in de Amerikaanse toeleveringsketen voor zonne-energie, voortbouwend op vroeg door de Amerikaanse overheid mogelijk gemaakt onderzoek en ontwikkeling die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van zonneceltechnologieën. De Inflation Reduction Act biedt belastingvoordelen aan de aanbodzijde voor zonnecomponenten, waaronder polysilicium, wafers, cellen, modules en backsheet-materiaal, evenals belastingkredieten en subsidie- en leningprogramma's ter ondersteuning van de inzet van zonne-energieprojecten op nutsschaal en voor woningen. Als resultaat van de Investing in America-agenda van president Biden hebben producenten van zonne-energie al bijna 17 miljard dollar aan geplande investeringen onder zijn regering aangekondigd – een achtvoudige toename van de Amerikaanse productiecapaciteit, genoeg om tegen 2030 jaarlijks miljoenen huizen van panelen te voorzien.'

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!