Witold Kepinski - 16 mei 2024

DNA Services neemt Weegbaas over

DNA Services uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een nieuwe overname afgerond en Weegbaas uit Veenendaal overgenomen. Dat zijn de beide automatiseringsbedrijven recent met elkaar overeengekomen. Tjidens de tweede beursdag van het Food Tech Event, is de overname bekend gemaakt. DNA heeft een meerderheidsbelang verworven in Weegbaas.

DNA Services neemt Weegbaas over image

Weegbaas is een softwarebedrijf en levert standaard cloudsoftware (SaaS) voor de voedingsindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het merk- en systeemonafhankelijk koppelen van weegapparatuur aan administratieve software. Ook beschikt Weegbaas over mobiele webapplicaties voor digitaal orderpicken (Magazijnbaas) en een chauffeursapp (Bezorgbaas). Tevens levert het bedrijf ook bijbehorende hardware zoals weegschalen, terminals en handscanners.

Door de krachtenbundeling met DNA ontstaat een innovatieve bedrijfscombinatie met in totaal veertig jaar ervaring in food-automatisering en een team van vijfendertig medewerkers verdeeld over twee vestigingen. Door deze overname bieden Weegbaas en DNA klanten een gecombineerde oplossing ten aanzien van software en hardware. Bestaande contracten worden voortgezet zodat de dienstverlening van klanten gecontinueerd kan worden. Daarnaast kunnen klanten profiteren van extra ondersteuning op het gebied van IT-beheer, bijvoorbeeld rondom het speerpunt ‘cybersecurity’. Tevens beschikt DNA Services over een ervaren team medewerkers dat klanten ondersteunt op het gebied van software zodat ook platforminnovaties van Weegbaas versneld kunnen worden gerealiseerd. Door de overname bedient DNA Services nog meer klanten in marktsegmenten zoals Vlees, AGF, Zuivel, Vis en Logistiek.

'Meer ruimte voor innovatie en groei'

André Meerkerk, Oprichter en mede-eigenaar van Weegbaas: “De laatste jaren ben ik meer gaan nadenken over onze groeistrategie en de versterking van ons development team. Door de samenwerking met DNA Services krijgen we meer ruimte om ons te richten op innovatie, de groei van ons platform en onze klantenbase. Ik ken DNA Services al enige tijd als een betrouwbare partij met referenties binnen de foodsector. Daarom is deze overname goed voor iedereen en in het bijzonder voor onze klanten.”

Hans de Wit, Commercieel Directeur & Co-Owner van DNA Services: “We zijn dankbaar dat we onze krachtenbundeling met Weegbaas kunnen aankondigen. Hierdoor kunnen we schaalbare groei realiseren binnen de voedingsindustrie en ook bij productie- en verwerkingsbedrijven meerwaarde bieden. Steeds meer klanten vertrouwen op onze expertise ten aanzien van het ontwikkelen van software en IT-beheer & support. We ondersteunen met ons productportfolio toonaangevende bedrijven en garanderen een solide IT-omgeving. Door deze transactie breiden we onze klantenbase nog verder uit.”

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!