Witold Kepinski - 16 mei 2024

Oracle in gesprek met AI-bedrijf Elon Musk over cloud deal

Oracle voert gesprekken met Elon Musk's kunstmatige intelligentiebedrijf xAI over een deal die wel 10 miljard dollar waard zou kunnen zijn.

Oracle in gesprek met AI-bedrijf Elon Musk over cloud deal image

De overeenkomst zou xAI tot een van de grootste klanten van Oracle maken en hen toegang geven tot de cloudservers van het bedrijf.

'Nog niet rond'

Volgens The Information is de deal nog niet rond, maar zou het xAI een aanzienlijke boost geven in hun concurrentie met andere AI-bedrijven zoals OpenAI en Anthropic.Zowel Oracle als xAI hebben nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

Deze deal zou de nieuwste zakelijke band tussen Musk en Oracle-medeoprichter Larry Ellison bevestigen. Ellison investeerde eerder in Musk's bod op het sociale netwerk Twitter, nu bekend als X.

xAI, opgericht in juli 2023, is op zoek naar $3 tot $6 miljard aan aandelenfinanciering tegen een waardering van $18 miljard. Een groot deel van deze financiering zou kunnen worden gebruikt om AI-chips te huren voor de verbetering van hun generatieve AI-chatbot, Grok. Grok is momenteel beschikbaar voor gebruikers van Musk's X als onderdeel van een abonnement.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!