Witold Kepinski - 16 mei 2024

SoftwareOne zorgt voor een solide start van 2024

SoftwareOne Holding AG, een wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen, heeft vandaag haar handelsupdate voor het eerste kwartaal van 2024 gepubliceerd.

SoftwareOne zorgt voor een solide start van 2024 image

Groepsomzet steeg met 7,4% op jaarbasis in constante valuta (ccy) en 3,1% op jaarbasis in gerapporteerde valuta naar 246,9 miljoen Zwitserse Frank in Q1 2024.

De aangepaste EBITDA steeg met 18,8% op jaarbasis tot 45,4 miljoen Zwitserse Frank, waarbij de marge met 1,8 procentpunt op jaarbasis steeg tot 18,4% als gevolg van voortdurende kostenbeheersing

Onzeker economisch klimaat

Brian Duffy (foto), CEO van SoftwareOne: “We hebben onze resultaten over het eerste kwartaal van 2024 behaald tegen een achtergrond van onzekerheid in het economische klimaat. Met ons geïntegreerde aanbod van software & cloud, diensten en data & AI zijn we sterk gepositioneerd om onze klanten resultaatgerichte oplossingen te bieden die aan hun behoeften voldoen. In het bijzonder hebben we dit kwartaal grote vooruitgang geboekt bij het ondersteunen van klanten bij de implementatie van Microsoft 365 Copilot, waardoor we hen hebben geholpen de productiviteitscurve te buigen en tegelijkertijd aandacht hebben besteed aan beveiliging, governance en andere overwegingen.

We zijn gefocust op de uitvoering van onze vernieuwde strategie 'Visie 2026 – een nieuw hoofdstuk van groei' . We hebben het blauwdrukontwerp afgerond voor een getransformeerde GTM-aanpak op basis van ons nieuwe klantsegmentatie- en dekkingsmodel, met uitrol in belangrijke markten vanaf het tweede kwartaal van 2024. We hebben ook aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het vormen van een goed gedefinieerde mondiale alliantieorganisatie voor het beheer van gaf prioriteit aan partnerschappen met ISV's. Ten slotte blijven we tractie zien op ons Marketplace Platform, waarbij het aantal klanten, cloudabonnementen en verkopen gestaag toeneemt. Gecombineerd met een voortdurende focus op operationele uitmuntendheid, zijn we ervan overtuigd dat deze strategische initiatieven een versnelde groei en marge-uitbreiding zullen stimuleren in lijn met onze Vision 2026-doelstellingen.

Op koers voor CHF-doelstelling

Rodolfo Savitzky, CFO van SoftwareOne, voegt hieraan toe: “Onze resultaten over het eerste kwartaal van 2024 zijn een bewijs van ons veerkrachtige bedrijfsmodel en de succesvolle uitvoering van ons programma voor operationele uitmuntendheid. We blijven op koers om onze doelstelling van CHF 70 miljoen aan besparingen op jaarbasis in 2024 te realiseren. Op basis van onze prestaties dit kwartaal herhalen we de verwachting voor het hele jaar van een omzetgroei van 8-10% en een aangepaste EBITDA-marge van 24,5-25,5%. %.”

Lees meer hier.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!