Wouter Hoeffnagel - 16 mei 2024

Zakenman Frank McCourt overweegt bod op activiteiten TikTok in VS

Frank McCourt, een Amerikaanse zakenman die onder meer eigenaar is van de voetbalclub Olympique Marseille, overweegt een bod op de Amerikaanse activiteiten van TikTok. ByteDance moet deze activiteiten van de Amerikaanse overheid afstoten indien het een verbod op de verspreiding van de social media-app wil voorkomen.

Zakenman Frank McCourt overweegt bod op activiteiten TikTok in VS image

Dit meldt McCourt aan diverse Amerikaanse media. Het Witte Huis is onlangs akkoord gegaan met een nieuwe wet die TikTok tot deze vergaande stap verplicht. Aanleiding hiervoor zijn zorgen over de impact op de nationale veiligheid van de Verenigde Staten (VS). Analisten van Bloomberg schatten de waarde van de activiteiten op 35 tot 40 miljard dollar.

McCourt stelt een groep investeerders bij elkaar te willen brengen om de Amerikaanse activiteiten van TikTok over te nemen. Het is onduidelijk of de financiering voor dit plan al rond is. McCourt verdiende zijn fortuin in de vastgoedsector, en richt zich sinds enkele jaren ook op de digitale sector.

Meer geïnteresseerden

Er zijn meer geïnteresseerden. Zo bleek eerder al dat de voormalig Amerikaanse minister van Financiën Steve Munchin interesse heeft in een mogelijk bod op TikTok. Ook Munchin wil hiervoor een groep investeerders bijeenbrengen. Daarnaast meldde eerder ook voormalig Google-topman Eric Schmidt een bod op TikTok te hebben overwogen.

ByteDance is overigens niet van plan zijn Amerikaanse activiteiten zonder slag of stoot af te stoten. Het is een rechtszaak tegen de Amerikaanse overheid begonnen in een poging een streep door de gedwongen verkoop te zetten. ByteDance stelt onder meer dat het besluit de vrijheid van meningsuiting van miljoenen Amerikanen aantast.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!