Wouter Hoeffnagel - 16 mei 2024

aXite Security Tools en DTACT bundelen krachten

aXite Security Tools, een Nederlandse speler op het gebied van Operationele Technologie (OT), gaat een strategische samenwerking aan met DTACT. Dit Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in het fuseren, visualiseren en het actiegericht maken van big datastromen.

aXite Security Tools en DTACT bundelen krachten image

Data-integriteit is steeds crucialer voor de veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid van OT-systemen. Zo vergroot de groeiende afhankelijkheid van geautomatiseerde systemen en data-analyse in industriële omgevingen de impact van foutieve of gemanipuleerde data. Met de samenwerking spelen Axite Security Tools en DTACT hierop in. Ook sluit de samenwerking aan op de nieuwe propositie van aXite Security Tools, dat de nadruk meer legt op data-integriteit. Samen willen aXite Security Tools en DTACT dataverwerkingstechnieken ontwikkelen die de integriteit en veiligheid van OT-systemen beter waarborgen.

AX-VISION Board

DTACT en aXite Security werkten eerder samen aan het AX-VISION Board. Het AX-VISION Board fungeert als een tool voor risicobeheer, waardoor organisaties controle en inzicht krijgen over hun OT-infrastructuur. Het geeft gebruikers op elk niveau binnen een organisatie inzicht. Zo kunnen security engineers op locatieniveau identificeren welke machines niet goed beschermd zijn. En krijgen directieleden een overzicht op week-, maand- en kwartaalbasis, wat een breder perspectief biedt. Geautomatiseerde analyse en waarschuwingen maakt het mogelijk sneller te reageren op potentiële dreigingen en de operationele continuïteit te waarborgen.

Bert Willemsen (links op de foto), CEO bij aXite Security Tools: “Deze uitgebreide samenwerking met DTACT past perfect in onze nieuwe propositie waarbij we meer nadruk leggen op data-integriteit. Door onze expertises te combineren kunnen we effectiever anticiperen op en reageren op het snel evoluerende dreigingslandschap in OT-omgevingen, en zo onze klanten nog krachtigere security- en data-oplossingen bieden."

Sander Swinkels (rechts op de foto), Co-founder & CEO bij DTACT: “Wij kijken uit naar de samenwerking met aXite Security Tools. Door onze complementaire vaardigheden te bundelen, kunnen we gezamenlijk innovatieve oplossingen op het gebied van data-integriteit ontwikkelen die organisaties helpen om hun OT-systemen veilig te houden in een steeds veranderende digitale wereld."

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!