Witold Kepinski - 16 mei 2024

Palo Alto Networks koopt IBM QRadar SaaS toepassingen

Palo Alto Networks, speler op het gebied van cyberbeveiliging, en IBM leverancier van hybride cloud en AI, hebben een brede samenwerking aangekondigd om AI-aangedreven beveiligingsresultaten voor klanten te leveren. De samenwerking omvat de overname van QRadar SaaS-middelen van IBM door Palo Alto Networks, de migratie van QRadar-klanten naar het Cortex XSIAM-platform van Palo Alto Networks, de oprichting van een gezamenlijk Security Operations Center en Cyber Range, en de integratie van IBM's watsonx AI-platform met Cortex XSIAM.

Palo Alto Networks koopt IBM QRadar SaaS toepassingen image

De belangrijkste punten van de samenwerking zijn:

  • Overname van QRadar SaaS: Palo Alto Networks neemt de QRadar SaaS-middelen van IBM over, inclusief de intellectuele eigendomsrechten van QRadar. Klanten van QRadar SaaS zullen worden gemigreerd naar Cortex XSIAM, een platform voor beveiligingsoperaties (SOC) van de volgende generatie van Palo Alto Networks.
  • Gezamenlijk Security Operations Center: IBM Consulting zal een voorkeurs Managed Security Services Provider (MSSP) zijn voor Palo Alto Networks en de bedrijven zullen een gezamenlijk Security Operations Center (SOC) oprichten.
  • Training en ontwikkeling: Palo Alto Networks en IBM zullen samenwerken om de training van consultants te versnellen, zodat meer dan 1.000 IBM-experts optimale migratie-, implementatie- en adoptiediensten kunnen leveren op de Palo Alto Networks-platforms.
  • DevSecOps: De bedrijven zullen samenwerken om 'secure-by-design' DevSecOps-mogelijkheden te bieden, waarbij de kracht van IBM op het gebied van DevOps wordt gecombineerd met de expertise van Palo Alto Networks op het gebied van cloudbeveiliging.

De samenwerking wordt gezien als een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van AI-aangedreven cybersecurity. De bedrijven verwachten dat de samenwerking zal leiden tot betere beveiligingsresultaten voor klanten, evenals tot groei en innovatie voor beide bedrijven zo melden de twee partijen.

Watsonx

Nikesh Arora, voorzitter en CEO van Palo Alto Networks: "De beveiligingsindustrie bevindt zich op een keerpunt waar AI bedrijven zal transformeren en tot ongekende resultaten zal leiden. Het is een moment om groei en innovatie te versnellen. Samen met IBM zullen we van deze trend profiteren, waarbij we onze toonaangevende beveiligingsoplossingen combineren met IBM's baanbrekende watsonx AI-platform en eersteklas services om de toekomst van beveiligingsplatformisering te stimuleren met een compleet, door AI aangedreven, secure-by-design aanbod."

Arvind Krishna, voorzitter en CEO van IBM: "Strategische partnerschappen zoals die we vandaag aankondigen met Palo Alto Networks brengen aanzienlijke voordelen met zich mee voor de hele sector. Geavanceerde bescherming tegen bedreigingen en automatisering, ondersteund door Cortex XSIAM en watsonx, en gekoppeld aan IBM Consulting zal de acceptatie door klanten en partners van de volgende generatie beveiligingsactiviteiten versnellen. We zullen deze mogelijkheden leveren met Palo Alto Networks en onze beveiligingsinvesteringen en innovatie versnellen op gebieden als gegevensbeveiliging en identiteits- en toegangsbeheer die klanten nodig hebben bij het beschermen van hun gegevens, hybride cloudomgevingen, AI-modellen en applicaties. We zijn verheugd om samen te werken met het Palo Alto Networks-team en we zijn enthousiast over de toekomst van AI-aangedreven cybersecurity-innovatie."

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!