Witold Kepinski - 17 mei 2024

Oracle breidt activiteiten in Marokko flink uit

Oracle zal zijn onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden (R&D) in Marokko uitbreiden door het lokale personeelsbestand uit te breiden tot 1.000 IT-professionals. Deze investering zal de ontwikkeling van Oracle's geavanceerde technologieën versnellen die de uitdagingen van klanten wereldwijd helpen oplossen.

Oracle breidt activiteiten in Marokko flink uit image

Ghita Mezzour, de minister die belast is met Digitale Transitie en Administratieve Hervorming van de Marokkaanse regering, heeft een overeenkomst getekend met Safra Catz, CEO van Oracle, om het partnerschap en de inzet voor innovatie in Marokko te formaliseren. 

De ceremonie werd bijgewoond door de Mohcine Jazouli, minister belast met Investeringen, Convergentie en Evaluatie van het overheidsbeleid, en Ali Seddiki, algemeen directeur van het Marokkaanse Agentschap voor Investeringen en Exportontwikkeling (AMDIE).

“Het R&D-centrum van Oracle in Casablanca heeft al een cruciale rol gespeeld bij het creëren van technische doorbraken, het verbeteren van de cyberbeveiliging en het leveren van impactvolle nieuwe AI-mogelijkheden”, aldus Safra Catz, CEO van Oracle. “Door onze R&D-aanwezigheid in Marokko uit te breiden, kunnen we de grote talentenpool verder aanboren om de ontwikkeling van oplossingen te versnellen die onze wereldwijde klanten helpen hun bedrijf te laten groeien en te winnen in hun sector.”

Jongeren

“Dit ambitieuze project valt binnen de strategische en alomvattende koninklijke visie van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, die een beroep deed op het aanmoedigen van de innovatie en creativiteit van Marokkaanse jongeren”, zegt Ghita Mezzour, minister belast met Digitale Transitie en Administratieve Hervorming van de Marokkaanse regering. “In dit baanbrekende centrum zullen jonge Marokkanen voorop lopen bij het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve oplossingen, die de nieuwste technologieën omvatten, zoals kunstmatige intelligentie, big data, cloud computing en cyberbeveiliging. Deze oplossingen zullen op mondiale schaal worden ingezet, waardoor de positionering van Marokko als regionaal digitaal knooppunt wordt versterkt.”

De uitbreiding van Oracle volgt op de opening van zijn Morocco Development Center-faciliteit in Casanearshore Park in Casablanca, waar onderzoekers de cloud-, AI- en machine learning-technologieën van Oracle gebruiken om de meest urgente uitdagingen aan te pakken waarmee het bedrijfsleven, de wetenschap en de publieke sector worden geconfronteerd. Naar schatting 40 procent van de nieuwe posities zal buiten de regio's Casablanca en Rabat-Salé-Kenitra worden gevestigd om kansen in het hele land te bieden, waaronder nieuwe Oracle-kantoren in Agadir dit jaar en Noord-Marokko in de komende twee jaar.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!