Redactie - 17 mei 2024

TikTok en COC Nederland bundelen krachten voor de queer community

Tijdens de Internationale Dag tegen Homo-, Bi-, Intersekse en Transfobie (IDAHOBIT) kondigen TikTok en COC Nederland, ’s werelds oudste, nog bestaande LGBTQIA+-belangenorganisatie, hun samenwerking aan.

TikTok en COC Nederland bundelen krachten voor de queer community image

De organisaties richten zich samen op educatie en het vieren van de LGBTQIA+-gemeenschap in Nederland en daarbuiten. Ze gaan bijvoorbeeld samen in gesprek met creators over hun ervaringen, organiseren discussies voor de community gedurende het jaar en werken aan een invulling voor Pride. Daarnaast biedt het team van TikTok ondersteuning aan het COC om het platform zo succesvol mogelijk in te zetten.

De samenwerking is volgens de twee partijen een belangrijke stap op weg naar een inclusievere samenleving. Door hun middelen en communities te combineren, zetten TikTok en COC een nieuwe stap in hun samenwerking, om de LGBTQIA+-gemeenschap te versterken. Beide partijen streven ernaar om zowel online als offline een inclusieve omgeving te creëren die in Nederland en wereldwijd miljoenen mensen inspireert.

Onderwijs, verbinding, community

De samenwerking tussen TikTok en COC Nederland heeft als doel de zichtbaarheid en acceptatie van de LGBTQIA+-gemeenschap te vergroten door middel van de volgende initiatieven:

- Onderwijs en verbinding: Het brede bereik van TikTok inzetten om onderwijs, belangenbehartiging en vertegenwoordiging te stimuleren, waardoor het bereik en de impact van de campagnes van het COC aanzienlijk worden versterkt.
- Betrokkenheid van de community: Er staan online en offline activiteiten gepland om de community te betrekken, hun zichtbaarheid te vergroten en zo de emancipatie van LGBTQIA+-personen te bevorderen.

Waarom deze samenwerking?

- COC Nederland: Sinds 1946 is COC een leider in het behartigen van de belangen van LGBTQIA+-personen in Nederland en wereldwijd. Hun lange geschiedenis en inzet door middel van educatie, empowerment en ondersteunende initiatieven maken hen een belangrijke partij in de strijd voor gelijkheid. Maar deze strijd voert COC niet alleen: door de krachten te bundelen met TikTok hoopt COC de stem van de queer community nog luider te laten horen.

- TikTok: Met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd, waaronder 5,8 miljoen in Nederland, is TikTok het leidende platform waar communities elkaar vinden dankzij hun creativiteit, diversiteit en community. TikTok wil de LGBTQIA+- gemeenschap verder steunen en streeft naar meer acceptatie door activaties tijdens pride, of op het platform via de meerjarige #ForYourPride campagne. Het COC maakt een cruciaal onderdeel uit van belangenbehartiging en onderwijs voor de queer community in Nederland en dat maakt een samenwerking niet meer dan logisch.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!