Witold Kepinski - 20 mei 2024

CoreWeave stelt een schuldfinancieringsfaciliteit van 7,5 miljard dollar veilig

AI-serverstartup CoreWeave heeft 7,5 miljard dollar opgehaald in een schuldenovereenkomst met private equity-bedrijven. Het geld zal worden gebruikt om de uitbreiding van het bedrijf te versnellen, met name de bouw van nieuwe datacenters in het VK en de aanschaf van servers en netwerkapparatuur.

CoreWeave stelt een schuldfinancieringsfaciliteit van 7,5 miljard dollar veilig image

CoreWeave verhuurt AI-computerbronnen aan bedrijven zoals Microsoft en OpenAI. Het bedrijf heeft momenteel 22.000 H100 GPU's in gebruik, en dat aantal zal naar verwachting stijgen met de nieuwste financiering zo meldt The Register.

De deal brengt de totale schulden van CoreWeave op 9,9 miljard dollar. Het bedrijf werd recent gewaardeerd op 19 miljard dollar.

CoreWeave is een van de weinige bedrijven die de status van hyperscaler hebben bereikt in de AI-datacentermarkt. De concurrentie omvat giganten zoals Google, Amazon en Microsoft.

De nieuwste lening is riskant, aangezien CoreWeave zijn GPU's als onderpand heeft gebruikt. Mocht het bedrijf er niet in slagen zijn om zijn schulden af ​​te betalen, dan zou het zijn belangrijkste activa kunnen verliezen.

Echter, de snelle groei van de AI-markt biedt CoreWeave ook kansen. Als het bedrijf zijn huurmodel voor AI-computing winstgevend kan maken, dan zou het de schulden met de tijd kunnen afbetalen.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!