Witold Kepinski - 20 mei 2024

Dell profiteert van vraag naar AI toepassingen

De aandelenkoers van Dell steeg onlangs scherp, gedreven door speculatie over het vermogen van het bedrijf om te profiteren van de AI-markt.

Dell profiteert van vraag naar AI toepassingen image

Analisten hebben hun koersdoelen voor Dell verhoogd en verwachten dat de serververkoop van het bedrijf in het fiscale jaar 2025 10 miljard zal bereiken.

De rally van Dell komt op het moment dat de AI-markt op hol slaat, met investeerders die zich haasten om in te stappen op alles wat met kunstmatige intelligentie te maken heeft.

Dell heeft de afgelopen jaren zijn AI-aanbod flink uitgebreid en is een van de weinige OEM's die servers aanbiedt met GPU's van zowel Nvidia als AMD.

Servers

Het bedrijf heeft ook sterke vraag gemeld naar zijn AI-geoptimaliseerde servers, met een toename van 40 procent in het voorgaande kwartaal.

Dell zal eind mei financiële resultaten over het eerste kwartaal presenteren, wat meer inzicht zal geven in de vraag naar zijn AI-producten.

Verder presenteert Dell samen met partners meer nieuwe AI toepassingen, waaronder met ServiceNow, tijdens Dell Technologies World dat tussen 19 en 24 mei in Las Vegas plaatsvindt. De redactie van Dutch IT Channel & Dutch IT Leaders doet ter plekke verslag.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!