Witold Kepinski - 21 mei 2024

Microsoft kondigt nieuwe Copilot+ PC’s aan

Microsoft kondigt de nieuwe Copilot+ PC's aan, een nieuwe categorie PC's, speciaal uitgerust om AI-workloads lokaal uit te voeren voor betere prestaties.

Microsoft kondigt nieuwe Copilot+ PC’s aan image

De Copilot+ PC’s zijn snelle intelligente Windows-PC’s met krachtige hardware wat in staat is om 40+ TOPS (biljoen verwerkingen per seconde) te processen wat toegang biedt tot geavanceerde AI-modellen. 

Met de 8 high performance cores en 4 efficiency optimized cores in de ingebouwde CPU van de X Elite uit de Snapdragon X Series zijn Copilot+ PC's geoptimaliseerd voor het uitvoeren van AI-workloads.

Microsoft surface laptops

De Copilot+ PC’s zijn beschikbaar op nieuwe dunne laptops van Microsoft Surface met light-touchscreens en apparaten van OEM-partners Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo en Samsung. De nieuwe Surface Pro en Surface Laptops zijn vooruit te bestellen op Microsoft.com met een speciale inruilmogelijkheid tot 30 juni.

Andere aankondigingen zijn:

  • Nieuwe updates binnen Microsoft Copilot, waaronder upgrades voor Cocreator in Paint by Designer, Windows Studio Effects en Live-ondertiteling.
  • Met de nieuwe AI-powererd tool Microsoft Recall kunnen gebruikers snel documenten, afbeeldingen en meer terugzoeken op hun pc.
  • Meer native Arm64-apps voor Windows dan ooit met onder andere Chrome, Spotify, Zoom, Slack, Blender en Davinci Resolve.

De nieuwe Copilot+ PC's zijn per 18 juni beschikbaar en vandaag al te bestellen op Microsoft.com

Meer informatie is beschikbaar op het Microsoft blog.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!