Witold Kepinski - 22 mei 2024

Dell PowerFlex wint aan momentum als VxRail alternatief

Dell Technologies topmanagers zien een momentum rond de hypervisor-agnostische PowerFlex infrastructuur oplossing, nu klanten en partners op zoek zijn naar alternatieven voor VMware na de overname van het bedrijf door Broadcom in november 2023. PowerFlex werkt naast VMware ook met Nutanix, Microsoft en Red Hat toepassingen.

Dell PowerFlex wint aan momentum als VxRail alternatief image

De overname van VMware door Broadcom heeft geleid tot onzekerheid over de toekomst van VxRail, met name met betrekking tot de prijzen en licenties. Dit heeft veel klanten ertoe aangezet om op zoek te gaan naar alternatieven, en PowerFlex van Dell is een van de belangrijkste begunstigden. 

Dell PowerFlex wordt aangeboden als een softwaregedefinieerde architectuur die hyperscaler- en containerorkestratieplatforms ondersteunt voor block- en filestorage, bare metal en hypervisors. Het concurreert rechtstreeks met VMware's VxRail, dat het enige HCI-product is dat samen met VMware is ontwikkeld.

Niet gebonden aan hypervisor

Een van de voordelen van PowerFlex is dat het niet gebonden is aan een enkele hypervisor. Het werkt met VMware, Red Hat en andere hypervisors en containerplatforms, evenals in alle public clouds, on-premises en colo-omgevingen. Dit maakt PowerFlex tot een aantrekkelijke optie voor klanten die op zoek zijn naar meer flexibiliteit en keuzevrijheid in hun IT-infrastructuur, aldus Dell.

Naast flexibiliteit biedt PowerFlex ook kostenvoordelen. Door het aantal knooppunten waarop VMware draait te verminderen, kunnen klanten besparen op licentiekosten, aldus Dell.

Dell Technologies beëindigde in januari 2024 zijn vijf jaar durende OEM-overeenkomst met VMware, waarmee de nauwe banden tussen de twee bedrijven werden verbroken.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!