Witold Kepinski - 23 mei 2024

BCS HR Software neemt het Belgische CVWarehouse over

BCS HR Software, een software specialist in Human Resource Management (HRM) en Payroll software, kondigt de succesvolle overname aan van CVWarehouse, een Belgisch softwarebedrijf. Deze strategische stap markeert de tweede overname in België nadat eind vorig jaar epowerhr is overgenomen. Daarnaast is de combinatie met CVWarehouse alweer de zevende acquisitie sinds de strategische samenwerking met Main Capital Partners in april 2022.

BCS HR Software neemt het Belgische CVWarehouse over image

Met meer dan 45 jaar ervaring is BCS een betrouwbare speler in de HR- en payrollsoftware-sector voor zowel grote als kleine ondernemingen. BCS biedt een uitgebreide HR- en Payroll oplossing die alles omvat van verzuim- en salarisadministratie tot flexibele arbeidsvoorwaarden en personeelsbeheer, met aandacht voor het welzijn van werknemers.

Opgericht in 2006 en gevestigd in Antwerpen, staat CVWarehouse bekend om haar Applicant Tracking System (ATS). Dit systeem verbetert het wervingsproces voor organisaties aanzienlijk, zo stelt het recruiters in staat om vacatures met één enkele klik op meerdere platformen te publiceren en op een intuïtieve manier vacatures en kandidaten op te volgen en te beheren. CVWarehouse is vandaag internationaal actief. In de Benelux zijn onder meer Cardoen, Van Marcke, Kinepolis, Brussels Airlines, Lineas en La Lorraine trouwe klanten, net als heel wat organisaties in de zorgsector, zoals ziekenhuisnetwerk ZNA, UZ Antwerpen, AZ Herentals en Emmaus.

Complementair productaanbod

CVWarehouse biedt een aanvullende oplossing op het productportfolio van BCS, met functionaliteiten zoals het screenen van kandidaten, het plaatsen van vacatures, het creëren van talentpools, het analyseren van aanwervingen en het volgen van het volledige aanwervingsproces. BCS richt zich momenteel op HR- en payroll oplossingen die worden gebruikt voor het bestaande personeelsbestand van de klant. Door de toevoeging van de ATS oplossing van CVWarehouse wordt het productaanbod verder uitgebreid met een belangrijke component voor het complete HR proces.

Joep Eijkens, CEO van BCS HR Software, zegt: “De acquisitie van CVWarehouse past perfect binnen de langetermijnstrategie van BCS. Wij streven continu naar het leveren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande HR-softwareoplossingen. De integratie van CVWarehouse zal ons in staat stellen onze klanten nog beter te ondersteunen bij wervings- en selectieprocessen en zal daarbij ook onze internationale marktpositie versterken. Bovendien bieden wij diverse producten aan die aantrekkelijk zijn voor CVWarehouse-klanten, waaronder HR- en payroll software en oplossingen voor talent ontwikkeling en flexibele arbeidsvoorwaarden.”

HR

Inge Geerdens, oprichtster en CEO van CVWarehouse, voegt toe: “De fusie met BCS is een uitgelezen kans om de krachten te bundelen. Door het samenbrengen van het geavanceerde ATS van CVWarehouse met de uitgebreide HR- en payrolloplossingen van BCS, kunnen we een nog betere ondersteuning bieden aan de klanten van beide bedrijven.”

Charly Zwemstra, Chairman van BCS & CEO van Main Capital Partners, sluit af: “Sinds de start van onze strategische samenwerking in 2022 heeft BCS opmerkelijke vooruitgang geboekt. De overname van CVWarehouse markeert opnieuw een mijlpaal in de verdere uitbreiding van BCS in België. Het bundelen van de krachten met CVWarehouse vertegenwoordigt de groei van de BCS groep binnen het segment van talentacquisitie, een strategische zet in hun streven om een allesomvattende Europese HRM software leverancier te worden. Vooruitkijkend voorzien we sterke upsell mogelijkheden voor CVWarehouse's ATS oplossingen binnen BCS HR software ’s gevestigde klantenbestand, wat hun waarde propositie verder zal versterken.”

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!