Witold Kepinski - 24 mei 2024

Computershare stapt over op Nutanix AHV na prijsstijgingen Broadcom VMware

Computershare, de wereldwijde aandelenregistratiebeheerder, heeft besloten om over te stappen op Nutanix AHV als hypervisor in plaats van VMware. Dit komt als gevolg van de recente overname van VMware door Broadcom en de daaropvolgende prijsstijgingen van licenties.

Computershare stapt over op Nutanix AHV na prijsstijgingen Broadcom VMware image

Tijdens de afsluitende keynote van Nutanix' Next-conferentie in Barcelona onthulde Computershare's CTO Kevin O'Connor dat het bedrijf 18 maanden geleden twee hypervisors gebruikte: Nutanix AHV en VMware. O'Connor overwoog om te consolideren naar één hypervisor, maar de cijfers rechtvaardigden de overstap toen nog niet zo meldt The Register.

Na de overname van VMware door Broadcom stegen de licentieprijzen fors. Computershare ontving een prijsaanbod voor de niet-Nutanix-hypervisor (VMware) die een factor 10 tot 15 hoger lag dan de pre-Broadcom-prijs.

Dit zette O'Connor aan het denken. De migratie naar Nutanix AHV werd nu veel aantrekkelijker, zowel qua kosten als qua beheer. Computershare besloot dan ook om 24.000 VM's in het komende jaar te migreren naar Nutanix AHV.

O'Connor verwacht dat de migratie zichzelf binnen "enkelcijferige maanden" zal terugbetalen.

De overstap van Computershare naar Nutanix AHV is een teken aan de wand voor de impact van de overname van VMware door Broadcom. Bedrijven die op zoek zijn naar een kosteneffectieve en eenvoudig te beheren hypervisor, kijken steeds vaker naar alternatieven zoals Nutanix AHV.

Deze migratie toont ook de kracht van Nutanix AHV als een robuust en schaalbaar platform dat kan voldoen aan de eisen van grote ondernemingen.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!