Witold Kepinski - 27 mei 2024

NAVO gebruikt Sectra toepassing om geheime informatie veilig te communiceren

Het NAVO-Communicatie- en Informatieagentschap (NCI Agency) heeft extra eenheden van het mobiele encryptiesysteem Sectra Tiger besteld bij het internationale IT-bedrijf Sectra op het gebied van cyberbeveiliging en medische beeldvorming (STO: SECT B). Het NCI Agency heeft ook zijn ondersteuningscontract met Sectra met nog eens vijf jaar verlengd.

NAVO gebruikt Sectra toepassing om geheime informatie veilig te communiceren image

“De NAVO gebruikt de oplossingen van Sectra voor veilige communicatie al vele jaren, en we werken al meer dan twintig jaar met de alliantie samen. We zijn vereerd dat we nog steeds de taak krijgen om hun uitwisseling van geheime informatie te beveiligen. Het is voor onze klanten van groot belang om hun digitale soevereiniteit hoog te houden en deze order bevestigt dat onze Sectra Tiger-oplossing voldoet aan de hoge zekerheidseisen die deze taak met zich meebrengt”, zegt Jeroen de Muijnck, Managing Director van Sectra Communications BV.

Sectra Tiger is een kwantum-veerkrachtige, veilige communicatieoplossing die wordt gebruikt door een groot aantal gebruikersorganisaties in veel NAVO- en EU-landen, aldus Sectra.

Jeroen de Muijnck vervolgt: “We kijken ernaar uit om deze samenwerking verder te ontwikkelen en de organisatie te blijven ondersteunen met producten die geheime informatie beschermen, waardoor de efficiënte digitale samenwerking tussen NAVO-functionarissen wordt verbeterd.”

De order voor Sectra Tiger-eenheden en de verlenging van het ondersteuningscontract werden ondertekend tijdens het vierde kwartaal van Sectra's boekjaar 2023/2024.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!