Witold Kepinski - 27 mei 2024

Vortex lanceert nieuw techfonds van 145 miljoen

Software- en techinvesteerder Vortex heeft met succes in korte tijd 145 miljoen euro opgehaald bij bestaande en nieuwe investeerders. Dit vierde buy-outfonds richt zich op kleine en middelgrote software- en technologieondernemingen met een groot groeipotentieel.

Vortex lanceert nieuw techfonds van 145 miljoen image

Het nieuwe fonds, beheerd door Vortex Capital Partners, zal investeren in veelbelovende kleine en middelgrote software- en techbedrijven in Nederland, België en andere Europese landen. Vortex Capital Partners, met meer dan tien jaar ervaring als actieve investeerder, heeft in de afgelopen jaren in 24 platformondernemingen geïnvesteerd, met daarbij meer dan 55 vervolginvesteringen (add-on acquisities). 

De investeringen zijn voornamelijk gericht op bedrijven met een jaaromzet van 3 tot ongeveer 30 miljoen euro met nationaal en internationaal groeipotentieel. Het gespecialiseerde team van Vortex, bestaande uit 14 business operators en investment professionals, zal de komende tijd verder worden uitgebreid. In dit nieuwe fonds verwelkomt Vortex een aantal nieuwe internationale fund-in-fund investeerders die samen met de loyale groep van bestaande investeerders de funding beschikbaar maken.

Het ervaren team van Vortex werkt intensief samen met ondernemers en managementteams om hun groeiambities te realiseren. Samen met de onderneming beoogt Vortex een groeiversnelling te realiseren door advies en ondersteuning te bieden bij organische groei en operationele uitdagingen, en door het doen van strategische overnames. Het fonds speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van sterke en innovatieve bedrijven die zowel lokaal als internationaal een leidende positie kunnen verwerven. Mede door de 'SFDR artikel 8 -classificatie’ streeft het fonds naar het bevorderen van ‘goed ondernemerschap’ bij toekomstige investeringen.

Het nieuwe fonds van 145 miljoen euro vertegenwoordigt volgens Evert Jan De Groot, Managing Partner bij Vortex Capital Partners, een belangrijke mijlpaal voor Vortex en onderstreept het vertrouwen van bestaande en nieuwe investeerders: "Met de succesvolle first and final closing van dit nieuwe fonds kunnen we voortbouwen op onze reeds bewezen strategie en de expertise van het team. Hiermee versterken we onze positie als actieve investeerder in de software- en technologiesectoren, waar we veel kansen en consolidatiemogelijkheden zien. We kijken ernaar uit om ook vanuit dit fonds samen te werken met ambitieuze ondernemers en managementteams om bij te dragen aan het bouwen van sterke en gezonde bedrijven."

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!