Witold Kepinski - 29 mei 2024

Het Ricoh Business Center neemt DTD ICT over

Het Ricoh Business Center uit Amsterdam heeft het Diemense DTD ICT overgenomen, een ICT-dienstverlener die zich specialiseert in makelaarskantoren en MKB. Door de overname ontstaat een ICT-bedrijf met een breed aanbod en 24 medewerkers.

Het Ricoh Business Center neemt DTD ICT over image

Het Ricoh Business Center combineert expertise in printen met onder andere audiovisuele oplossingen,smart office en documentmanagement. DTD levert werkplekbeheer, telefonie, cloudoplossingen en beveiliging en koppelt data en systemen met veelgebruikte software in de makelaarswereld, zoals Realworks en Kolibri. Per september 2024 gaan beide bedrijven geïntegreerd verder en profileren zich als ‘Workplace Technology Center’.

Makelaardij loopt achter in optimaal benutten ICT

DTD heeft al veel makelaarskantoren geholpen een digitale voorsprong te nemen op de concurrentie, want over de hele linie maakt de makelaardij niet optimaal gebruik van de beschikbare ICT. Terwijl juist vastgoedbedrijven onder druk staan om beter te presteren, betere kwaliteit te leveren en efficiënter en wendbaarder te worden. Stijgende rentes, een chaotische markt en afgenomen volumes betekenen dat iedere euro marge er eentje is. De krapte op de arbeidsmarkt betekent bovendien dat makelaars meer moeten doen met minder mensen.

Voor makelaars die willen overleven en sneller mee willen bewegen met hun markt is het dus zaak de ICT-omgeving effectiever in te zetten, terwijl ze tegelijkertijd de kwaliteit van hun dienstverlening verhogen.

“Goede ICT op werkplekken maakt het verschil,” zegt Martijn de Theye, directeur van DTD ICT. “En dat is precies wat DTD al sinds 2003 levert. Voor onze bestaande klanten betekent ons samengaan met het Ricoh Business Center dat ze een nog uitgebreider aanbod krijgen, plus veel extra hoogwaardige digitaliseringskennis. Met de vertrouwde kwaliteit en hun vertrouwde contactpersoon.”

‘Workplace technology center’

“De synergie tussen de bedrijven zit hem in het aanbod,” vertelt Marco Verwoert, directeur van het Ricoh Business Center. “Als makelaar heb je geen tijd om over ieder onderdeel van je ICT met een andere contactpersoon te praten. Je hebt oplossingen nodig die het gewoon doen en die goed integreren. Print van hoge kwaliteit blijft voor de makelaardij heel belangrijk, maar het moet wel goed samenwerken met de rest. Door samen te gaan met DTD worden we het ideale workplace technology center voor makelaars.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!