Witold Kepinski - 30 mei 2024

Capestone lanceert wereldwijde QR-code eSIM connectiviteit

Capestone voegt wereldwijde QR-code eSIM connectiviteit (SGP.21/22) toe aan zijn Prepaid SIM Portal. Na een eerdere succesvolle lancering van het Prepaid IoT connectiviteitsportfolio, waarbij al duizenden IoT & MBB SIMS zijn verkocht, is de eSIM standaard in het portaal geïntegreerd. De doorbraak van eSIM-technologie zal volgens Capestone de adoptie in IoT stimuleren door meer efficiëntie en flexibiliteit. Partners van Capestone profiteren van een nieuwe inkomstenstroom doordat zij zelf hun eigen wereldwijde en lokale eSIM-abonnementen kunnen ontwerpen en creëren en direct kunnen toevoegen aan hardware.

Capestone lanceert wereldwijde QR-code eSIM connectiviteit image

Met de Capestone Global eSIM hoeft de gebruiker nooit meer fysieke simkaarten te gebruiken voor apparaten. Men koopt en download eenvoudig de eSIM, scant de QR-code of voert de activatie code in en activeert het mobiele data-abonnement. De Capestone Global eSIM stelt bedrijven in staat om wereldwijd één eSIM te gebruiken op een bestaand apparaat en te profiteren van lokale tarieven overal ter wereld. “Met onze Global eSIM bespaart men veel tijd met het zoeken naar lokale simkaarten en hoeven klanten geen fysieke simkaarten meer te wisselen, hoge roamingkosten van lokale operators te betalen, of openbare Wi‑Fi te zoeken om verbinding te maken met het internet’’, aldus Antonio Sanches Business Unit Manager Wireless Connectivity.

De Capestone Global eSIM is compatibel met apparaten die eSIM ondersteunen zoals routers en mobiele devices waaronder smartphones en tablets. “De timing van de toevoeging van de eSIM aan ons portfolio is zeer goed. Onze technisch engineers hebben succesvol verschillende 5G routers getest die onze Global eSIM ondersteunen. De markt is er klaar voor en de doorbraak in de eSIM-technologie zal de adoptie in IoT stimuleren.

De Capestone Global eSIM stelt bedrijven in staat om wereldwijd één downloadbare eSIM te gebruiken en te profiteren van lokale tarieven overal ter wereld. In het Capestone Prepaid portaal- welke volledig whitelabel voor partners beschikbaar is, kan men de eSIMs beheren, het data tegoed inzien en aanvullen, eindklanten aanmaken en ICCID-nummers en dataquota controleren. Door eSIM-technologie te integreren worden IoT-toepassingen efficiënter, veiliger en schaalbaarder, waardoor de prestaties en betrouwbaarheid van aangesloten apparaten in verschillende industrieën aanzienlijk verbeteren. Voor onze partners vormt de Global eSIM een nieuw inkomstenbron. In ons Prepaid Portaal hebben zij de mogelijkheid om elk type bundel te configureren. Met dit product kunnen partners zich onderscheiden en inspelen op een specifieke tijdelijke data behoefte”, aldus Jos Ouwerkerk Managing Director.

De Global eSIM is een uitbreiding op het Prepaid portfolio dat Capestone al een geruime tijd voert naast Mobile Broadband en IoT abonnementen. Prepaid IoT data simkaarten bieden een ideale oplossing voor zakelijke toepassingen zoals back-up, IoT oplossingen in de industrie en connectiviteit voor pinautomaten, alarmsystemen en GPS trackers. Daarnaast biedt een prepaid data simkaart de uitkomst wanneer de gebruiker niet vast wil zitten aan maandelijkse abonnementskosten en wel inzicht wilt houden in het data verbruik.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!