Redactie - 05 mei 2015

Nextel officieel gecertificeerd als Alcatel-Lucent Enterprise trainingspartner

Eind april heeft Nextel de ‘Alcatel-Lucent Enterprise Training Partner’ certificatie van Alcatel-Lucent Enterprise ontvangen. “Naast de certificaties als Learning Center van Aerohive, Awingu en NEC, is Nextel nu geworden tot een waar Knowledge Center”, vertelt Jeff Scipio, Manager Marketing & Business Development bij Nextel.

“Tijdens ons Experience Event van vorige week, waarbij wij circa 100 nieuwe IT Business Partners mochten verwelkomen, had ik al de nadruk gelegd op kennis. Omdat de vraag van eindklanten [klanten van Business Partners, red.] steeds complexer wordt, neemt kennis een steeds belangrijkere rol in bij het verkoopproces. In mijn beleving zijn we inmiddels bij distributiemodel 3.0 beland. Model 1.0 en 2.0 waren de modellen waarbij distributeurs hun Value Add koppelden aan het geven van adviezen en support aan hun Business Partner. In distributiemodel 3.0 zal de nadruk uitdrukkelijk liggen op zogenaamde Knowledge Transfer, het overdragen van high level kennis. “

“De overdracht van deze kennis, middels onder andere trainingen, kan uiteraard alleen maar goed en professioneel gebeuren wanneer je van de fabrikant de hoogste certificeringen ontvangen hebt als erkend en gecertificeerd trainingspartner. Wij begeleiden en leiden onze huidige en nieuwe IT- en Telecom Business Partners op naar het kennisniveau dat aansluit bij de complexer wordende vraag van hun klanten”, aldus Scipio.

Willem Ruitenbeek, Technisch Manager bij Nextel: “Ik sluit mij volledig aan bij Scipio. Ik heb dagelijks, samen met mijn team, te maken met technische vraagstukken en uitdagingen waar onze Business Partners ons mee confronteren. Het bijhouden van onze kennis staat hoog in het vaandel en heeft maar een doel: onze Business Partners helpen met kennis en support om vraagstukken van hun klanten adequaat op te lossen.”
“Nu we door Alcatel-Lucent Enterprise benoemd zijn tot Alcatel-Lucent Enterprise trainingspartner, kunnen wij de Alcatel-Lucent e-books, trainingsmaterialen en het virtuele lab gebruiken bij de trainingen van de engineers van onze Business Partners. Engineers die door ons tot Alcatel-Lucent Certified Field Expert gecertificeerd zijn, kunnen de meest geavanceerde en complexe netwerkconfiguraties en -installaties in het veld te doen. Daarnaast zijn zij in staat om op het hoogste niveau Service Support te verlenen.”

Nextel biedt The Alcatel-Lucent Enterprise Experience

Ruitenbeek vervolgt: “Onder de naam ‘The Alcatel-Lucent Enterprise Experience’ organiseren wij kennissessies voor onze Business Partners. Doel van deze sessies is om de engineers van de Business Partners te laten zien hoe eenvoudig het is om Alcatel-Lucent-netwerkapparatuur te configureren. De sessies beginnen met een hapje en een drankje, gevolgd door een technische uitleg over de mogelijkheden van de apparatuur, waarna de reseller de kans krijgt om zelf de switches en routers te configureren.” Scipio besluit: “Op dit moment hebben we een mooi aanbod. Nieuwe Business Partners kunnen zich bij Nextel aanmelden voor gratis training en extra korting op de aanschaf van hun eerste Alcatel-Lucent Enterprise netwerkapparatuur. We leggen de drempel hiermee heel erg laag voor nieuwe Business Partners om nu in te stappen in het mooie en rendabele Nextel Alcatel-Lucent Enterprise avontuur.”

SLTN Vierkant AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!