Eveline Meijer - 31 mei 2024

Consortium van techbedrijven werkt samen aan alternatief voor Nvidia NVLink

Een consortium van diverse grote techbedrijven gaat samenwerken aan een alternatief voor de NVLink-interconnects van Nvidia. Het samenwerkingsverband bestaat uit AMD, Broadcom, Cisco, Google, Hewlett Packard Enterprise, Intel, Meta en Microsoft.

Consortium van techbedrijven werkt samen aan alternatief voor Nvidia NVLink image

De techbedrijven gaan werken aan de zogenaamde Ultra Accelerator Link, een standaard waarmee data tussen GPU's in datacenters kan worden uitgewisseld, schrijft Tweakers. Het gaat dan specifiek op GPU's die voor AI-toepassingen bedoeld zijn. 

Probleem is dat de verschillende bedrijven in het samenwerkingsverband allemaal hun eigen onderdelen van een AI-infrastructuur bouwen, maar die onderdelen niet per se goed samenwerken met hardware van anderen. Dat probleem heeft Nvidia niet. Dat bedrijf heeft zijn eigen infrastructuur en de NVLink, waarmee het een eigen ecosysteem heeft. Het consortium aan bedrijven maakt nu een standaard waarmee ze hopen beter te kunnen concurreren met Nvidia. 

Naar verwachting is in het derde kwartaal een eerste versie van de specificatie van de standaard klaar. Dan kunnen de eerste bedrijven de Ultra Accelerator Link ook gaan gebruiken. 

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!