Eveline Meijer - 03 juni 2024

Kaspersky introduceert malware-scanner voor Linux-systemen

Beveiligingsbedrijf Kaspersky heeft een malware-scanner geïntroduceerd voor Linux-systemen. De zogeheten Kaspersky Virus Removal Tool for Linux - of KVT for Linux - is een gratis applicatie die dreigingen op Linux-systemen detecteert en verwijderd. De tool herkent zowel malware en adware als legitieme programma's die gebruikt kunnen worden bij aanvallen.

Kaspersky introduceert malware-scanner voor Linux-systemen image

KVRT for Linux scant het systeemgeheugen, de opstartbestanden, de bootsectoren en alle andere bestanden op een Linux-systeem, schrijft Kaspersky in een blogpost. De tool werkt volgens het bedrijf met 64-bit besturingssystemen en werkt met een lange lijst aan distributies. "Maar als het systeem wat je gebruikt niet op de lijst staat, is het nog steeds de moeite waard om de tool uit te proberen - er is een goede kans dat het werkt", aldus Kaspersky. 

Kaspersky benadrukt dat KVRT for Linux de antivirus-database niet automatisch update. Om de laatste dreigingen te herkennen, moet steeds een nieuwe versie van het programma gedownload worden vanaf de website van Kaspersky. Het pakket dat daar gehost wordt, wordt meerdere keren per dag van een update voorzien. De app kan via de command line en een grafische interface gedraaid worden, maar alleen handmatig. Het is dus niet mogelijk om scans in te plannen. 

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!