Witold Kepinski - 03 juni 2024

SentinelOne boekt meer omzet en dringt verlies terug

SentinelOne heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025 dat eindigde op 30 april 2024. De totale omzet steeg met 40 procent naar 186,4 miljoen dollar, vergeleken met 133,4 miljoen dollar een jaar eerder. Het nettoverlies kwam uit op 70,1 miljoen dollar. Vorig jaar bedroeg het verlies ruim 106,87 miljoen dollar.

SentinelOne boekt meer omzet en dringt verlies terug image

“We hebben een buitengewone omzetgroei van 40% gerealiseerd en ons eerste kwartaal ooit met een positieve vrije kasstroom, een belangrijke mijlpaal in ons groeitraject”, aldus Tomer Weingarten (foto), CEO van SentinelOne. “Onze vooruitgang op het gebied van AI herdefiniëert cyberbeveiliging en stelt nieuwe industriestandaarden op het gebied van superieure beveiliging, eenvoud en besparingen voor ondernemingen.”

“Onze kwartaalprestaties overtroffen opnieuw onze verwachtingen op het gebied van zowel de top- als de bottom-line. In het eerste kwartaal markeerden we ons elfde kwartaal op rij met een stijging van de operationele marge met meer dan 25 punten, en bereikten we een substantiële positieve vrije kasstroom die ruim boven onze eerdere doelstelling lag”, aldus Dave Bernhardt, CFO van SentinelOne. “Met onze toonaangevende technologie en enorme marktkansen verwachten we dit jaar opnieuw de beste groei in zijn klasse te kunnen realiseren.”

Brief aan aandeelhouders

We hebben een brief aan de aandeelhouders gepubliceerd op het Investor Relations-gedeelte van onze website op investors.sentinelone.com. De brief biedt een verdere bespreking van onze resultaten voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025, evenals de financiële vooruitzichten voor ons fiscale tweede kwartaal en het volledige fiscale jaar 2025.

Lees alle details hier.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!