Witold Kepinski - 04 juni 2024

re:cap haalt 13,5 miljoen euro op

Financierings- en data-analysebedrijf re:cap kondigt zijn Serie A-financieringsronde van 13,5 miljoen euro aan en introduceert zijn Software as a Service (SaaS)-platform. De financieringsronde werd geleid door Entrée Capital, inclusief deelname van bestaande aandeelhouders Felix Capital en Project A, en volgde na 24 maanden van sterke groei van het bedrijf. Met de nieuwe financiering gaat re:cap zijn bedrijf en softwareplatform verder uitbreiden.

re:cap haalt 13,5 miljoen euro op image

“Het is vanaf de eerste dag onze missie geweest om een platform te bouwen dat bedrijven en investeerders met elkaar in contact brengt. Geldschieters kunnen zo betere beslissingen nemen en bedrijven kunnen betere financieringsopties krijgen. Allereerst bouwden we een toonaangevend alternatief financieringsproduct. Tegelijkertijd hebben we een krachtig softwarepakket ontwikkeld voor zowel investeerders als bedrijven. Vandaag kondigen we, naast de Series A-financiering, de lancering aan van ons SaaS-platform re:cap Institutional voor investeerders en cashflowsoftware re:cap Cash Insights voor bedrijven. Het is een geweldig teken dat onze investeerders deze kans volop omarmen,” zegt Paul Becker, medeoprichter en CEO bij re:cap.

Openstellen SaaS-platform als volgende stap

De Series A en het openstellen van re:cap's softwareplatform zijn belangrijke mijlpalen voor het bedrijf. Met re:cap Institutional biedt het een datagestuurd softwareplatform voor beleggers. re:cap Institutional is gebouwd op re:cap's eigen risicoanalyse- en monitoringplatform. Het platform werd ontwikkeld en voortdurend geoptimaliseerd, dankzij inzichten uit duizenden bedrijven en een groot aantal realtime gegevensbronnen. re:cap Cash Insights voor bedrijven, voorheen alleen beschikbaar in combinatie met re:cap’s alternatieve financiering, is nu ook als zelfstandige cashflowsoftware verkrijgbaar.

De eerste klanten die re:cap Institutional gebruiken, zijn onder andere de Engelse investeringsmaatschappijen Avellinia Capital en Channel Capital. Zij gebruiken re:cap Institutional om de cashflow van hun portefeuilles in realtime te monitoren, het verzamelen en verwerken van gegevens te automatiseren en slimme waarschuwingssystemen op te zetten. Ook portfoliobedrijven profiteren van de software. Het biedt hen een eenvoudig te implementeren oplossing voor integraal cashmanagement, met bijvoorbeeld realtime monitoring van de cashflow, cashflowoverzichten en inzichten in hun winstgevendheid.

“re:cap’s platform stelt ons in staat om potentiële belemmeringen bij onze portfoliobedrijven te identificeren, waardoor we betere partners en investeerders kunnen zijn. We zijn onder de indruk van het initiële product en de continue verbeteringen. Het team is buitengewoon behulpzaam en klantgericht,” zegt Julian S. Schickel, Partner bij Avellinia Capital.

Sterke groei in de afgelopen maanden

De financieringsronde van re:cap vindt plaats op basis van een sterke groei van het bedrijf, voortkomend uit de positie van re:cap als een betrouwbare alternatieve financieringsprovider. In het afgelopen jaar heeft het bedrijf zowel zijn financieringsvolume en zijn ARR (jaarlijks terugkerende inkomsten) met vier keer vergroot. In Nederland groeide het financieringsvolume voor uitsluitend Nederlandse klanten zelfs negen keer. Het ingezette financieringsvolume ligt in de tientallen miljoenen. In samenwerking met HSBC Innovation Banking biedt re:cap een lange termijn financieringsproduct aan techbedrijven. Daarnaast lanceerde het bedrijf vorig jaar ook een korte termijn financieringsproduct voor dienstverlenende bedrijven - wat de algemene groeiambities van re:cap op het gebied van alternatieve financiering onderschrijft.

“Het team van re:cap heeft vanaf dag één indruk op ons gemaakt met hun geweldige prestaties. De combinatie van hun kennis van de financiële dienstensector, hun staat van dienst en hun expertise op het gebied van technologie en data geven hen een geweldige basis om zich te kunnen ontwikkelen tot een wereldwijde ‘powerhouse’ in financieringsoplossingen en software voor data-analyse,” zegt Avi Eyal, Managing Partner bij Entrée Capital.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!