Witold Kepinski - 05 juni 2024

HPE meldt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2024

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal eindigend op 30 april 2024.

HPE meldt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2024 image

De omzet steeg met 3 procent naar 7,2 miljard dollar. De nettowinst daalde van 418 naar 314 miljoen dollar.

"HPE heeft zeer solide resultaten geboekt in het tweede kwartaal, waarbij de omzet en de non-GAAP EPS-richtlijnen werden overtroffen. Omzet uit AI-systemen meer dan verdubbeld ten opzichte van het voorgaande kwartaal, dankzij ons sterke orderboek en een betere conversie van onze toeleveringsketen”, aldus Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. “Onze diepgaande expertise in het ontwerpen, produceren en uitvoeren van AI-systemen op grote schaal zorgde voor een groei van het aantal cumulatieve orders voor AI-systemen tot 4,6 miljard dollar, waarbij AI-orders voor ondernemingen meer dan 15% van het AI-voordeel van HPE vertegenwoordigden, de toegenomen adoptie van HPE GreenLake en het leidende infrastructuurportfolio, evenals een verbeterde supply chain-omgeving, hebben ons daar heel goed op voorbereid. een sterke tweede helft neer te zetten."

“De sterkere orderconversie van AI-systemen, een voorzichtige kostendiscipline en een hoger dan verwachte vrije kasstroom zorgden voor een zeer solide prestatie in het tweede kwartaal. Vanwege ons robuuste ordermomentum voor AI-systemen en de gedisciplineerde uitvoering in onze hele portefeuille, verhogen we onze omzet en niet-GAAP EPS-richtlijnen voor het hele jaar”, aldus Marie Myers, executive vice president en CFO van Hewlett Packard Enterprise. “We stimuleren winstgevende groei terwijl we de vraag van klanten omzetten in inkomsten, vooral voor de AI-systemen van HPE. De langetermijntrends op het gebied van de hybride cloud en netwerken positioneren ons ook goed voor de toekomst.”

Segmentresultaten tweede kwartaal boekjaar 2024

  • De serveromzet bedroeg $3,9 miljard, een stijging van 18% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en in constante valuta, met een operationele winstmarge van 11,0%, vergeleken met 14,4% ten opzichte van de periode vorig jaar.
  • De omzet van Intelligent Edge bedroeg $1,1 miljard, een daling van 19% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en in constante valuta, met een operationele winstmarge van 21,8%, vergeleken met 24,7% in de periode vorig jaar.
  • De omzet uit hybride cloud bedroeg $1,3 miljard, een daling van 8% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en 9% in constante valuta, met een operationele winstmarge van 0,8%, vergeleken met 1,9% ten opzichte van de periode vorig jaar.
  • De opbrengsten uit Financial Services bedroegen $867 miljoen, een stijging van 1% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en in constante valuta, met een operationele winstmarge van 9,3%, vergeleken met 8,9% ten opzichte van de periode vorig jaar. Netto portefeuillevermogen van $13,2 miljard, een daling van 1,1% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en een stijging van 0,3% bij constante valuta. Het bedrijf behaalde een rendement op eigen vermogen van 18,0%, een stijging van 3,0 punten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!