Eveline Meijer - 05 juni 2024

Vertiv introduceert stroom- en koeloplossing voor AI in datacentra

Vertiv heeft een nieuwe reeks van high density-infrasrtuctuuroplossingen voor datacenters geïntroduceerd, die de hogere stroom- en koelvereisten van AI te ondersteunen. De zogeheten Vertiv 360AI-reeks bestaat uit rackoplossingen voor testpilots, Edge AI en complete datacenters voor het trainen van AI-modellen.

Vertiv introduceert stroom- en koeloplossing voor AI in datacentra image

Voor AI en high performance computing is veel stroom en koeling nodig, waarbij het gevraagde vermogen per rack volgens Vertiv naar verwachting oploopt naar 500kW. Daarmee wordt het ontwerp en de implementatie van stroom- en koelinfrastructuur complexer. De nieuwe Vertiv 360AI-reeks moet AI-toepassingen op eenvoudige wijze van stroom voorzien en koelen. De reeks oplossingen bestond al in Noord-Amerika, maar komt nu naar de EMEA-regio.

"Onze oplossingen vereenvoudigen de inrichting van schaalbare AI-infrastructuren en bieden een oplossing voor de nieuwe uitdagingen die high performance computing met zich meebrengt", zegt Karsten Winther, bestuursvoorzitter EMEA bij Vertiv. "Vertiv 360AI is ontworpen om retrofits van luchtgekoelde edge en enterprise datacenters te helpen versnellen, evenals de ontwikkeling van hyperscale greenfield projecten.” 

De reeks voorziet verder in prefab modulaire oplossingen waarmee klanten AI kunnen inzetten zonder bestaande workloads te verstoren of extra vloerruimte in te nemen. De eerste oplossingen in de reeks kunnen stroom en koeling voor meer dan 130kW per rack leveren. 

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!