Witold Kepinski - 07 juni 2024

NordicEPOD verkrijgt investering van Eaton en CTS Nordics

NordicEPOD, een bedrijf gespecialiseerd in de productie en integratie van gestandaardiseerde energiemodules voor de datacenterindustrie, heeft met succes een belangrijke commerciële investering binnengehaald van CTS Nordics, een bedrijf dat zich toespitst op datacenterontwerp en -bouw, en Eaton, het wereldwijd intelligent powermanagementbedrijf.

NordicEPOD verkrijgt investering van Eaton en CTS Nordics image

NordicEPOD helpt de complexiteit, kosten en doorlooptijden te verminderen die gepaard gaan met de bouw van nieuwe datacenters. Dat is van vitaal belang voor zijn klanten, nu de sector een explosieve groei doormaakt. Elke EPOD is gebouwd volgens hetzelfde standaard ontwerp: het bevat alle kritieke voedings-, back-up-, koelings- en besturingssystemen, zoals UPS'en (Uninterruptible Power Supplies), schakelapparatuur en energiedistributie die de voorziening van tot 2MW vermogen kunnen ondersteunen. De EPOD wordt ontworpen en geplaatst tussen het stroomnetwerk en de kritieke IT-infrastructuur van het datacenter die hij beschermt. Alle EPOD's die de fabriek verlaten, zijn volledig digitaal uitgerust en genieten een ingebruikstelling van niveau 1 tot 3, wat superieure integratie en werking toelaat.

Morten Molven, algemeen directeur van NordicEPOD, licht toe: "We zijn verheugd over de samenwerking met Eaton. Hun wereldwijde bereik en hun toewijding aan NordicEPOD zullen ons helpen om aanzienlijk te groeien, zodat we zeker voldoende aanbod kunnen produceren en kunnen garanderen dat we volledig tegemoetkomen aan de projectvereisten van onze klanten. Eatons huidige en evoluerende technologie past perfect bij ons EPOD-ontwerp."

CTS Nordics is een toegewijd ontwerp- en bouwbedrijf voor datacenters, gespecialiseerd in nieuwe bouw- en ontwerpmethodes. Ze bieden exploitanten van datacenters in Scandinavië een gestandaardiseerde en snel inzetbare, kosteneffectieve aanpak voor het ontwerp, de bouw en de inbedrijfname van datacenters.

Oslo

Als gevolg van deze overeenkomst zal de productie van de bestaande fabriek van NordicEPOD in Oslo onmiddellijk worden verhoogd. Bovendien wordt in augustus een grotere fabriek in Oslo geopend om de huidige bestelcapaciteit van meer dan 500MW aan EPOD's per jaar te bedienen. Ook plannen voor een derde fabriek, op een nog te bevestigen locatie in Europa, liggen al op tafel.

Ciarán Forde, Vice President strategic accounts & alliances bij Eaton, zegt: "NordicEPOD maakt al deel uit van ons xModular partnerprogramma en deze deal versterkt onze relatie. Het is uniek hoe CTS Nordics en NordicEPOD de handen ineen hebben geslagen om de status-quo te doorbreken en exploitanten van datacenters nieuwe meerwaarde te bieden. Beide bedrijven zijn ontstaan om de datacenterindustrie te bedienen en zich daar ook volledig op te focussen. Dit vormde hun manier van werken en resulteerde in ingenieuze, unieke technische oplossingen. Dit is de mate van innovatie en schaalgrootte dat nodig is om aan de behoeften van de markt te voldoen."

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!