Eveline Meijer - 07 juni 2024

Atos stelt beslissing over herstructureringsvoorstellen uit

Techgigant Atos heeft zijn beslissing over herstructurering uitgesteld naar volgende week. Het bedrijf had zichzelf eerder 5 juni als deadline gegeven om tot een beslissing te komen.

Atos stelt beslissing over herstructureringsvoorstellen uit image

Atos zoekt al enige tijd naar financiering en een kandidaat-overnemer om een faillissement af te wenden. Het bedrijf zei eerder deze week dat er twee voorstellen op tafel liggen die voldoen aan de eisen die Atos stelt. Het gaat onder meer om een plan voor schuldvermindering en financiering. Eén voorstel komt van EP Equity Investment, van de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky, en Attestor Limited. Het andere voorstel is gedaan door OnePoint, Butler Industries, Econocom en een aantal bestaande schuldeisers van Atos. 

Het originele plan was dat Atos en haar schuldeisers woensdag 5 juni een akkoord zouden sluiten rond één van de kandidaten. Maar daar komt het bedrijf nu op terug, schrijft het op zijn website. De deadline voor de beslissing wordt nu opgeschoven naar 10 juni. Volgens Atos is dat omdat het management nog in gesprek is met de relevante partijen om "bepaalde voorwaarden van hun herziene voorstellen verder te verbeteren". Daarnaast heeft de bemiddelaar om meer tijd gevraagd. 

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!