Wouter Hoeffnagel - 10 juni 2024

Champion-status van techconsult voor firewalls van Zyxel Networks

De firewall-oplossingen van Zyxel Networks zijn bekroond met de Champion-status in het meest recente Professional User Ratings (PUR)-onderzoek van de Duitse onafhankelijke onderzoeks- en analyseorganisatie techconsult. Zyxel Networks is een van de acht leveranciers die de 'Champion'-status behaalden. De organisatie ontvangt de hoogste algemene Solution/Technology Excellence-beoordeling en de op drie na hoogste Company Excellence-beoordeling.

Champion-status van techconsult voor firewalls van Zyxel Networks image

Meer dan 3.500 beveiligingsexperts van gebruikersorganisaties hebben deelgenomen aan de Professional User Rating van techconsult: Security Solutions 2024 onderzoek. Ze werden gevraagd om producten en diensten op verschillende gebieden te beoordelen, waarna de leveranciers werden gerangschikt op basis van hun Solution/Technology Excellence en Company Excellence.

Gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid

De firewalls van Zyxel Networks werden hoog beoordeeld op gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Bovendien kregen de producten hoge cijfers voor algemene functionaliteit en compliance. Het productportfolio van Zyxel Networks werd als een van de beste beoordeeld. Gebruikers gaven ook hoge cijfers voor de ondersteuning en technische competentie van de consultants en partners van Zyxel Networks. Tot slot werd de continue productverbetering als hoog beoordeeld.

"Het techconsult-onderzoek is van groot belang, omdat het een onafhankelijk perspectief biedt op basis van gebruikerservaringen. Het richt zich op de effectiviteit van beveiligingsoplossingen en de service die een leverancier levert”, aldus Kevin Drinkall, directeur Marketing en GTM-strategie, EMEA bij Zyxel Networks. “In het meest recente PUR Security Solutions 2024-onderzoek behoren Zyxel Networks en zijn firewall-oplossingen tot de allerbeste. Zowel wat betreft de bescherming die we met onze netwerken bieden als de hoge serviceniveaus die we onze partners en klanten bieden. Het is een bevestiging van het vermogen van Zyxel Networks om te innoveren en bedrijfsprestaties en -functies te leveren tegen MKB-prijzen."

PUR-diamant

Om de resultaten van het onderzoek te illustreren, plaatst techconsult leveranciers in een 'PUR-diamant'. Deze laat zien waar elke leverancier is gerangschikt op basis van klantbeoordelingen van producten en diensten. De evaluatie wordt uitgevoerd aan de hand van zowel oplossingsoverstijgende als oplossingsspecifieke criteria, zoals prestaties, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en gebruikerstevredenheid. Alleen fabrikanten waarvoor voldoende positieve interviews zijn ontvangen, worden opgenomen. De laatste techconsult PUR diamond voor beveiliging bevat 22 leveranciers.

"Firewall-oplossingen zijn een belangrijk onderdeel van het waarborgen van de IT-beveiliging van elk bedrijf”, aldus Raphael Napieralski, analist bij techconsult. “Naast de technische aspecten die vandaag en in de toekomst de veiligheid garanderen, speelt ook de gebruiksvriendelijkheid een steeds belangrijkere rol. Wat ooit een bonuspunt was, is nu een absolute standaard in de perceptie van gebruikers. Gebruikers verwachten een oplossing die eenvoudig en intuïtief te gebruiken is en wijzen complexe oplossingen af.”

'Focus op tevredenheid'

"Zyxel Networks combineert de hoogste beveiligingsstandaarden met een hoge gebruiksvriendelijkheid en behaalt daarmee de onderscheiding als Champion. Een zeer hoge productloyaliteit en een hoog aanbevelingspercentage onderbouwen de sterke algemene resultaten van Zyxel Networks en illustreren de sterke focus op de tevredenheid van haar klanten."

In het rapport van Techconsult wordt een netwerkfirewall gedefinieerd als elke oplossing - hardware, software of cloud-gebaseerd - die kan worden toegewezen aan de bescherming van het netwerk. Techconsult is een gespecialiseerd onderzoeks- en analysebureau dat meer dan 35.000 interviews per jaar afneemt met zakelijke en technologische besluitvormers.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!