Wouter Hoeffnagel - 11 juni 2024

Onderzoek: 37% meer budget voor cloudsecurity

Het budget dat naar de beveiliging voor cloudomgevingen gaat, zal dit jaar met bijna veertig procent toenemen. De meeste organisaties gebruiken een hybride of multi-cloudomgeving.

Onderzoek: 37% meer budget voor cloudsecurity image

De toename is een verwachting van security-experts in de komende twaalf maanden en komt uit een rondvraag van beveiliger Fortinet bij 927 experts in verschillende bedrijfsgroottes. Of en hoeveel mensen er in West-Europa zijn bevraagd laat Fortinet in het midden.

Hybride of multicloud strategie is populair

Uit de rondgang blijkt dat 78 procent van de organisaties een hybride of multicloud strategie hanteert. Slechts 22 procent houdt het bij één cloudomgeving. Gevraagd naar hoeveel cloudproviders de respondenten in huis halen, zegt 29 procent het bij één speler te houden. 34 procent heeft er twee. 20 procent heeft er drie en 17 procent heeft meer dan drie cloudproviders.

Wie die providers zijn is minder een verrassing: 62 procent zegt momenteel Azure te gebruiken. 54 procent is klant bij AWS, 42 procent bij Google, gevolgd door Oracle (21 procent), IBM (14 procent), Rackspace (10 procent) en Alibaba (9 procent). De positie van Azure is hier wel verrassend, want in marktonderzoeken heeft Amazon doorgaans het grootste marktaandeel voor IaaS, weliswaar gevolgd door Microsoft.

Meer budget

Om die meerdere omgevingen veilig te beheren verwacht 61 procent dat hun budget de komende twaalf maanden stijgt. 32 procent denkt dat het niet zal veranderen terwijl 7 procent een afname inschat.

Obstakels die respondenten noemen zijn onder meer zorgen op het gebied van security & compliance (59 procent), technische uitdagingen (52 procent), te weinig middelen en organisatorische/operationele factoren (beiden 49 procent).

In samenwerking met Data News

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!