Wouter Hoeffnagel - 11 juni 2024

Legian lanceert diensten voor migratie naar en monitoring van de cloud

ICT-kennispartner Legian lanceert twee clouddiensten voor de migratie van klantomgevingen naar de cloud en de monitoring, het beheer en de support hiervan. Het wil hiermee een end-to-end kennispartner zijn voor organisaties die gebruik willen maken van clouddiensten.

Legian lanceert diensten voor migratie naar en monitoring van de cloud image

Legian merkt dat veel organisaties de migratie naar de cloud uitdagend vinden. “Dit is regelmatig een hoofdpijndossier, zeker omdat er vaak meerdere partijen bij betrokken zijn bij een dergelijke migratie. Hierdoor komt er in veel gevallen ruis op de lijn, en kan het gebeuren dat verschillende stakeholders elkaar niet helemaal begrijpen. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot verkeerde keuzes of vertragingen van het migratieproces”, aldus Patrick Smeets, strategisch adviseur bij Legian.

Oprichter van Legian Marcel Paardekooper vult aan: "We managen in de voorbereiding, tijdens de migratie en in de beheerfase alle stakeholders als ‘single point of contact’. Hiermee maken we het proces overzichtelijk en voorspelbaar, en zorgen we ervoor dat onze klanten maximaal voordeel halen uit het gebruik van clouddiensten."

Gehele cloudreis uit handen nemen

Voorheen hielp Legian organisaties met het opstellen van de strategie voor hun digitale transformatie, en met de stap-voor-stap inrichting en het management van de beveiliging van de cloudomgeving. De cloudmigratie, monitoring en support plaatste Legian via een RFP-procedure in de markt bij andere partijen. Nu doet de ICT-partij dit zelf, waardoor Legian de volledige dienstverlening vanuit de eigen organisatie aan kan bieden. “We nemen de gehele cloudreis uit handen, waardoor organisaties volledig ontzorgd worden. Van de strategie via migratie, beheer en stap-voor-stap veiliger en meer compliant werken tot aan innovatie”, concludeert Smeets.

Een andere reden dat Legian haar nieuwe diensten lanceert is dat gebruikers van een publieke cloudomgeving vaak onderschatten wat ze binnen de huidige functionaliteit van de cloud en met hun licenties kunnen. “Er verandert veel, en daarnaast vinden organisaties het vaak lastig om nieuwe kennis op te doen en te onderhouden”, licht Smeets toe.

Functionaliteiten optimaal inzetten

“Meestal weten organisaties niet welke functionaliteiten in de Microsoft-licenties zitten, waardoor ze deze niet gebruiken. Hierdoor kopen ze andere oplossingen, terwijl dit niet nodig is. Deze oplossingen zijn namelijk vaak de ongebruikte functionaliteiten binnen de Microsoft-licentie”, vult Smeets aan.

Legian helpt met het inzetten van de juiste functionaliteit in de juiste licentievorm om op die manier maximale flexibiliteit, veiligheid, compliancy en rendement te halen uit het gebruik van de cloud. “Denk aan de juiste onderdelen van de Microsoft stack activeren, dit goed inrichten en ook borgen in de governance. Hierdoor kunnen organisaties hun security en compliancy goed onder controle houden”, zegt Smeets hierover.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!