Witold Kepinski - 12 juni 2024

Qlik presenteert Talend Cloud en Answer AI toepassingen

Qlik presenteerde tijdens het jaarlijkse evenement Qlik Connect twee nieuwe oplossingen: Qlik Talend Cloud en Qlik Answers. Deze innovaties zijn bedoeld om bedrijven te ondersteunen bij het versnellen van de adoptie van AI

Qlik presenteert Talend Cloud en Answer AI toepassingen image

Qlik Talend Cloud biedt een gebruiksvriendelijke interface die de overgang van no-code naar pro-code vergemakkelijkt en integreert data met AI-ondersteuning. Bovendien geeft Qlik Answers antwoorden, met een volledige uitleg, die door AI zijn gegenereerd en voortkomen uit ongeordende data. Samen vertegenwoordigen ze Qlik's toewijding aan het leveren van uitgebreide, end-to-end oplossingen om AI-technologie te gebruiken voor betere besluitvorming en concurrentievoordeel.

“Qlik versnelt de zakelijke meerwaarde van AI met de lancering van Qlik Talend Cloud en Qlik Answers,” zegt Mike Capone, CEO van Qlik. “Deze innovaties stellen ons in staat om in te spelen op de kansen in de markt voor end-to-end AI-oplossingen. Dankzij onze strategische investeringen, uitgebreide R&D en sterke samenwerkingen bieden we bedrijven een naadloos en schaalbaar traject om AI te omarmen.”

Qlik Talend Cloud

Qlik Talend Cloud is een uitgebreid platform dat voortkomt uit Qlik's overname van Talend in 2023. Het platform biedt nieuwe functies, zoals datacuratie, die het verzamelen en organiseren van data versnellen en verbeteren, waardoor ze beter geschikt zijn voor analyses en besluitvorming. Het biedt daarnaast ook moderne data-engineeringtools met diverse opties voor datatransformatie, van no-code tot pro-code, om betrouwbare data gereed te maken voor complexe AI-projecten. Het platform controleert de data onder meer op de kwaliteit, consistentie, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Door het gebruik van Stitch's SaaS-dataverbinding kan het platform snel en gemakkelijk met verschillende soorten data werken.

Qlik Answers is een AI-aangedreven kennisassistent die
betrouwbare, gepersonaliseerde antwoorden biedt vanuit de interne
bronnen van bedrijven, zoals kennisbanken. Dit levert directe en
relevante inzichten op. Het systeem is gemakkelijk te integreren in
bestaande systemen en stelt werknemers in staat om in real-time beter
geïnformeerde beslissingen te nemen. Gebruikers hebben volledige
transparantie over de herkomst van de antwoorden, wat het vertrouwen
versterkt. Qlik Answers biedt bovendien eersteklas beveiliging en
governance, waardoor het betrouwbare oplossing is voor het benutten van
ongestructureerde data om de bedrijfsprestaties te verbeteren.
Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!