Witold Kepinski - 10 juni 2024

Fortinet neemt Lacework over

Fortinet, speler op het gebied van cyberbeveiliging die de convergentie van netwerken en beveiliging stimuleert, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Lacework, een datagestuurd cloud security specialist, over te nemen.

Fortinet neemt Lacework over image

Lacework levert een AI-aangedreven cloudbeveiligingsplatform dat alle kritieke CNAPP-services naadloos integreert. Met gepatenteerde AI- en machine learning-technologie, een agent- en agentloze architectuur voor gegevensverzameling, een eigen datameer en een aanbod aan codebeveiliging, wordt Lacework door bijna 1.000 klanten vertrouwd om uitgebreide beveiliging te leveren, van code tot cloud.

Fortinet staat bekend als speler op het gebied van cyberbeveiliging met meer patenten dan de dichtstbijzijnde drie concurrenten samen en meer dan 100 vermeldingen in rapporten van sectoranalisten, waaronder erkenning in acht Gartner Magic Quadrant-rapporten. Fortinet levert zijn oplossingen als onderdeel van de Fortinet Security Fabric, een geïntegreerd cybersecurityplatform dat Secure Networking , AI-gestuurde beveiligingsoperaties en Unified SASE omvat , inclusief toegang en cloudbeveiliging.

Fortinet is van plan de CNAPP-oplossing van Lacework te integreren in zijn bestaande portfolio en zo een van de meest uitgebreide, full-stack AI-gestuurde cloudbeveiligingsplatforms te vormen die verkrijgbaar zijn bij één enkele leverancier. Dit zal klanten helpen bij het identificeren, prioriteren en verhelpen van risico's en bedreigingen in de complexe cloud-native infrastructuur, van code tot cloud.

Security Fabric

"Zowel Fortinet als Lacework worden gedreven door een cultuur van innovatie en integratie. Door het AI-aangedreven cloudbeveiligingsplatform van Lacework te integreren, verbeteren we ons Security Fabric-platform om klanten een nog uitgebreidere oplossing te bieden. Deze overname versterkt onze toewijding aan het leveren van consistente beveiliging in zowel on-premise als cloudomgevingen", zegt Ken Xie, oprichter, voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Fortinet.

"Lacework heeft, in nauwe samenwerking met onze klanten, een oplossing van wereldklasse gebouwd voor de meest complexe en gevarieerde cyberrisico's en -bedreigingen in de cloud. Onze visie om verbinding te maken tussen beveiligingssilo's stelt teams in staat samen te werken om sneller betere beveiligingsresultaten te bereiken. Geïntegreerd in het Fortinet-platform kunnen we deze klanten dieper omarmen om hun end-to-end beveiligingsuitdagingen echt op te lossen", aldus Jay Parikh, CEO bij Lacework.

Deze strategische overname sluit aan bij de groeistrategie van Fortinet en onderstreept de toewijding van het bedrijf aan innovatie en integratie. Als onderdeel van de overname streeft Fortinet naar een naadloze overgang voor klanten en partners van Lacework. Gesteund door Fortinet zullen Lacework-klanten kunnen profiteren van toegang tot het wereldwijde bereik van Fortinet, de schaal, middelen en dreigingsinformatie, terwijl ze hun bestaande investeringen in de beveiligingsinfrastructuur kunnen blijven benutten, aldus Xie.

Transactie

De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. De transactie, die naar verwachting in de tweede helft van 2024 zal worden afgerond, is afhankelijk van de vereiste goedkeuringen van de toezichthouders en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Goldman Sachs & Co. LLC treedt op als exclusief financieel adviseur voor Lacework. Cooley LLP treedt op als juridisch adviseur van Lacework, en Fenwick & West LLP treedt op als juridisch adviseur van Fortinet.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!