Witold Kepinski - 12 juni 2024

Hybride werken: zichtbaarheid gaat boven productiviteit

Terwijl return-to-office (RTO)-mandaten van grote namen als UPS, Boeing en JPMorgan Chase de krantenkoppen halen, zijn de meeste bedrijven op zoek naar meer afgemeten benaderingen van hybride werk. Volgens een rapport uit 2024 van Flex Index biedt 82% van de Fortune 500-bedrijven een flexibele werkomgeving, terwijl slechts 18% fulltime werk op kantoor nodig heeft.

Hybride werken: zichtbaarheid gaat boven productiviteit image

RTO-mandaten werden langzaam uitgerold toen de pandemie afnam, waarbij in 2023 een golf van terugbelverzoeken naar kantoor plaatsvond, die zich voortzette tot in 2024. De spanning tussen bedrijven die werknemers op kantoor wilden en werknemers die meer flexibiliteit wilden, bestond al vóór de pandemie, maar deze BambooHR Uit onderzoek blijkt hoeveel die spanning – en de druk om de productiviteit te bewijzen – is toegenomen nu het RTO-beleid dit jaar een van de grootste onderwerpen op de werkvloer is geworden.

Nu de betrokkenheid, het behoud en de bedrijfscultuur van medewerkers op het spel staan, is het belangrijk dat leiderschap en HR een goed hybride en flexibel werkbeleid voeren. BambooHR ondervroeg 1.504 fulltime Amerikaanse werknemers, waaronder 504 HR-professionals, om te begrijpen wat zij denken over terugkeer naar kantoor, thuiswerken en hybride/flexibele modellen.

Lees verder om de resultaten te verkennen en krijg inzichten van HR-expert Anita Grantham over wat u kunt doen om zowel de productiviteit als de medewerkerstevredenheid in uw organisatie te vergroten.

Belangrijkste leerpunten

  • De helft van de werknemers (52%) werkt het liefst op afstand, terwijl 2 op de 5 (39%) liever op kantoor is.
  • De meerderheid van zowel de externe (88%) als de kantoormedewerkers (79%) onderneemt actie om te bewijzen dat ze online zijn en werken.
  • 42% van de werknemers die naar kantoor terugkeerden, zegt dat ze het gevoel hebben dat ze alleen maar komen opdagen voor de zichtbaarheid.
  • Bijna een derde (32%) van de managers geeft toe dat de wens om werknemers te volgen een hoofddoel was voor de RTO van hun bedrijf.
  • 22% van de HR-professionals geeft toe dat hun organisatie geen meetgegevens heeft om een ​​succesvolle RTO te meten.
  • Een kwart (26%) van de werknemers zegt dat er sinds RTO een grotere kloof is ontstaan ​​tussen externe en niet-telewerkers, en bijna de helft (44%) van de hybride werknemers/werknemers zegt dat ze niet zo'n sterke relatie hebben met collega's op afstand vergeleken met degenen die ze vaker op kantoor zien.

Lees meer details hier.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!