Wouter Hoeffnagel - 13 juni 2024

Nationale AI Challenge van Kickstart AI en de NL AIC officieel van start

Kickstart AI en de Nederlandse AI Coalitie geven de aftrap voor de Nationale AI Challenge. Deze wedstrijd daagt bedrijven en maatschappelijke organisaties uit een concrete uitdaging binnen hun organisatie aan te pakken met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). De winnende use case krijgt de kans een praktische AI-oplossing op maat te ontwikkelen voor hun uitdaging, met steun van een team van AI-experts en software engineers van Kickstart AI.

Nationale AI Challenge van Kickstart AI en de NL AIC officieel van start image

Deelnemers van de NL AIC kunnen zich inschrijven voor de eerste editie van de Nationale AI Challenge. Bedrijven die geen deelnemer van de NL AIC zijn kunnen een use case aanmelden indien ze samenwerken met één van de huidige NL AIC deelnemers. Na een voorselectie gaan de vijf beste inzendingen door naar de selectiedag in september. Tijdens deze dag kiest een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van het AI-ecosysteem, één use case die met behulp van AI kan worden opgelost.

Een uitdagende en effectieve use case voor de Nationale AI Challenge moet aan een aantal criteria voldoen. Allereerst moet de use case een concreet en relevant probleem aanpakken dat centraal staat in de kernactiviteiten van de organisatie. Daarnaast is het essentieel dat de inzichten en oplossingen die voortkomen uit de challenge waardevol zijn voor een breder publiek en gedeeld kunnen worden met andere organisaties. Tot slot moet er voldoende kwalitatieve data beschikbaar zijn om de AI-oplossing te ontwikkelen en te trainen, zodat de challenge succesvol kan worden opgelost.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!