Wouter Hoeffnagel - 12 juni 2024

Advocatenkantoor Arendt kiest SoftwareOne voor omarming generatieve AI

Het internationaal advocatenkantoor Arendt, met hoofdkantoor in Luxemburg, zet generatieve AI in voor het verbeteren van de productiviteit van zijn werknemers. SoftwareOne ondersteunt Arendt daarbij.

Advocatenkantoor Arendt kiest SoftwareOne voor omarming generatieve AI image

Tijdens een begeleidingstraject leerden de juridische teams in sneltempo werken met Copilot voor Microsoft 365. Door het initiatief kan het advocatenkantoor de eigen AI-strategie toepassen als leidraad bij klanten die zelf nadenken over hun naleving van de AI-wetgeving.

Proof of concepts

Arendt deed eind 2023 een beroep op SoftwareOne om de implementatie van Copilot in goede banen te leiden. Copilot is een generatieve AI-tool ontwikkeld door Microsoft. Als onderdeel van haar Copilot Advisory Service ontwikkelde SoftwareOne twee proofs of concept (POC's) voor Copilot, die de opmaak van juridische documenten bij Arendt vereenvoudigen. Dat bevordert de productiviteit van juridische teams.

De twee ontworpen PoC's zijn gebaseerd op de resultaten uit verschillende workshops en analyses, waaronder de Envision-workshop van SoftwareOne. Deze workshop laat zien hoe Copilot het werk van juridische teams kan automatiseren, waardoor taken zoals het werven van personeel, het opstellen van documenten en juridisch onderzoek efficiënter worden. Het team van SoftwareOne onderzocht ook innovatieve toepassingen, zoals een chatbot om juridische teams te helpen bij het beoordelen van documenten en het toewijzen van zaken. Deze taken zijn niet alleen tijdrovend, maar ook cruciaal voor het klantenvertrouwen en een vlotte dienstverlening. Zo wordt de nieuwe technologie niet alleen een tool, maar ook een katalysator voor efficiëntie en innovatie.

300 licenties

Jérôme Bouthors (foto), COO van Arendt Group: "De publieke lancering van Copilot kwam voor ons op een ideaal moment, omdat Copilot voor Microsoft 365 net gelanceerd werd toen wij onze Enterprise Agreement met Microsoft wilden vernieuwen. We zagen hierin een kans om ons zakelijk potentieel te verkennen en onze leidende positie te versterken. Op basis van de eerste resultaten willen we het gebruik van Copilot uitbreiden naar de hele organisatie tegen eind 2024, met een focus op het begrijpen van elke use case en het aanpakken van eventuele potentiële uitdagingen op het gebied van beveiliging en governance. Om die overstap mogelijk te maken, kochten we 300 licenties aan."

SoftwareOne blijft een belangrijke rol spelen in dit proces. Naast het plannen en uitrollen van Copilot gaat er veel aandacht naar training en opleiding, om zo een naadloos adoptieproces mogelijk te maken. Centraal daarin staat een trainingsprogramma dat werknemers de vaardigheden leert die nodig zijn om effectieve AI-prompts te creëren. Dat is de input die Copilot nodig heeft voor het uitvoeren van opdrachten. SoftwareOne staat ook stil bij maatregelen om gevoelige gegevens te beschermen, door ervoor te zorgen dat deze veilig blijven en niet per ongeluk worden gedeeld met onbevoegden. Arendt kan de eigen AI-strategie bovendien zelf toepassen als leidraad bij klanten die nadenken over de naleving van AI-wetgeving.

Duurzame IT-strategie

"Arendt heeft een duurzame IT-strategie ontwikkeld als fundament voor de groei van generatieve AI-technologieën”, legt Semra Kurt, Senior Solution Specialist Cloud Services bij SoftwareOne uit. “We zijn overtuigd van de transformerende kracht van AI en trots dat we Arendt kunnen ondersteunen bij hun streven naar operationele efficiëntie en innovatie”

Yannick Bruck, CIO bij Arendt, blikt terug op de samenwerking: "SoftwareOne was eerst vooral een partner die softwarelicentieservices aanbood. Nu bieden hun experts de onmisbare begeleiding voor de digitale transformatie van ons kantoor op de langere termijn. De AI-strategie is niet alleen gericht op het verbeteren van de operationele efficiëntie van Arendt, maar versterkt ook de status van het advocatenkantoor als technologiepionier. Dat imago trekt op zijn beurt talent aan en zorgt voor een dienstverlening van het hoogste niveau. De inzet van Copilot laat zien dat we streven naar innovatie, klantenvertrouwen en wereldwijd leiderschap in de juridische sector.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!