Wouter Hoeffnagel - 12 juni 2024

IFS lijft Canadese AIPM-speler Copperleaf in

IFS neemt Copperleaf over voor een miljard Canadese dollar, omgerekend zo'n 675,7 miljoen euro. Dit Canadese bedrijf levert AI-ondersteunt enterprise Asset Investment Planning and Management (AIPM) software. IFS versterkt hiermee zijn positie als Enterprise Application Software provider voor de asset- en service-gerichte sectoren.

IFS lijft Canadese AIPM-speler Copperleaf in image

Het Britse IFS stelt dat Copperleaf en IFS elkaar goed aanvullen. Zo krijgen klanten toegang tot geavanceerde AI-gedreven software voor het beheren van ieder element van assets die kritiek zijn voor hun business. Zo kunnen zij de efficiëntie en effectiviteit van hun bedrijfsvoering versterken.

Investeringen optimaliseren

Wereldwijd beheren klanten ruim twee biljoen fysieke en digitale assets met behulp van de software van Copperleaf, meldt IFS. De software biedt data en inzichten die klanten helpt bij het optimaliseren van beslissingen over investeringen in hun business. Onder meer grote bedrijven in de energie-, farmaceutische en transportsector maken gebruik van de software.

IFS verwacht de overname in het derde kwartaal van 2024 af te ronden. De overname moet worden goedgekeurd door aandeelhouders en toezichthouders.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!