Wouter Hoeffnagel - 12 juni 2024

Elon Musk: 'Gebruik iPhones levert door ChatGPT-deal onacceptabel veiligheidsrisico op'

Elon Musk wil het gebruik van iPhones binnen zijn bedrijven aan banden leggen. Aanleiding hiervoor is een deal die Apple heeft gesloten met OpenAI voor de integratie van ChatGPT in spraakassistent Siri.

Elon Musk: 'Gebruik iPhones levert door ChatGPT-deal onacceptabel veiligheidsrisico op' image

Dit meldt Musk op X na de introductie van Apple Intelligence, de AI-assistent waarmee ook Apple zich nu in de strijd rondom AI mengt. De dienst is gebaseerd op een integratie van Siri en ChatGPT, waarvoor Apple een overeenkomst heeft gesloten met OpenAI. De functionaliteit moet later dit jaar beschikbaar zijn in iOS 18, iPadOS 18 en macOS 15.

Veiligheidsrisico

Hoewel Musk ooit zelf aan de wieg stond van OpenAI, is hij kritisch op het bedrijf. Musk ziet in het gebruik van de AI-assistent een groot veiligheidsrisico. Apple heeft volgens de topman van onder meer Tesla en Space X geen idee wat er met de data gebeurt die in handen komt van OpenAI.

Musk wil daarom het gebruik van iPhones binnen zijn bedrijven aan banden leggen. Dat geldt niet alleen voor medewerkers; ook bezoekers moeten hun iPhone tijdens hun aanwezigheid inleveren.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!